Theater

Opgeflikkerd

Opleiding Theaterdocent AHK - Lou Mertens
    • theater
  • AHK student: € 2.00
    AHK regulier: € 7.00
  • Zaal
Theater

Opgeflikkerd

Opleiding Theaterdocent AHK - Lou Mertens

CC AMSTEL X PREPARE FESTIVAL Wat als je opgroeit in een omgeving die jouw identiteit ter discussie stelt?

CC AMSTEL X PREPARE FESTIVAL: OPGEFLIKKERD. 

Een muziektheatervoorstelling die de relatie tussen culturele identiteit en queer identiteit onderzoekt. Aan de hand van eigen ervaringen nemen de makers het publiek mee door verschillende situaties die ontstaan als je opgroeit in een omgeving die jouw identiteit ter discussie stelt. Als je je thuis niet thuis kan voelen, waar dan wel?

Opgeflikkerd: Omdat een veilig thuis voor queer mensen nog steeds geen garantie is zijn wij opgeflikkerd. Op zoek naar een plek waar we onvoorwaardelijk onszelf kunnen zijn. We komen samen op verstopte plekken, op cruise plekken, in clubs zoals de Trut, en bars zoals ‘t Mandje. Maar voelen we ons daar thuis? Of voelen we dat we daar thuis moeten horen?

Maker Lou Mertens is zelf opgegroeid in Limburg en onderzoekt in diens werk de relatie tussen diens culturele identiteit en diens queer identiteit. Samen met makers vanuit verschillende provincies en op basis van hun ervaringen vertaalt hen deze zoektocht naar de vloer in deze muziektheatervoorstelling. We bouwen een dorp in de stad, onze eigen bar waar queer personen het dorpsgevoel in de stad kunnen ervaren.

 

Credits:

Concept, tekst en eindregie: Lou Mertens

Regie assistent en tekst: Chanel Asberg

Spel en tekst: Alex Jansen, Jip Wijnstra, Koyan Bruggeling en Nora Smidt

Muziek: Jip Wijnstra en Koyan Bruggeling

Posterbeeld geïnspireerd door Vereniging de Trut.

Met dank aan: Tom Willems, Ilgin Abeln, Meeke Beumer, Els van der Jagt, Peter van Roermund, Rikkert van Huisstede Afdeling Theater Techniek, Kostuumatelier, Academie voor Theater en Dans, CC Amstel