Muziek(theater)

Performania

Perforator Duo
    • externe kaartverkoop
    • grachtenfestival
    • festival

Speelse hedendaagse muziek in de unieke interactieve show Performania

Muziek(theater)

Performania

Perforator Duo

Het Grachtenfestival presenteert Opus Novum in CC Amstel, een nieuwe serie waarin oud en nieuw werk van Nederlandse bodem centraal staat

Let op! De kaartverkoop gaat via de website van het Grachtenfestival.

Met behulp van klassieke instrumenten in combinatie met elektronica en technologie van de 21e eeuw, doorboort Perforator tradities in hun zoektocht naar het nieuwe. Het duo, bestaande uit Marlies van Gangelen op hobo en elektronica en Akim Moiseenkov op zelfgebouwde elektronische instrumenten, creëert speelse hedendaagse muziek in de unieke interactieve show Performania. Met behulp van een verscheidenheid aan sensoren, zoals bewegingssensoren op hun lichaam en het toevoegen van ingenieuze live-elektronica aan objecten als auto's, ballonnen en planten op afstand, animeert Perforator het vaak verborgen elektronische proces live op het podium. Perforator respecteert het verleden en gaat tegelijkertijd de toekomst in met hun innovatieve uitvoeringstechnieken en een geheel eigen muzikale taal.

Componist, codering, performer: Akim Moiseenkov
Componist, producer, performer: Marlies van Gangelen
Directeur: Jochem Stavenuiter
Scenografie: Catharina Scholten
Muzikaal advies: David Dramm
Creatieve technoloog hardware: Albert van Andel
Creatieve technologist software: Hidde de Jong

Duur: 45 min.

Website Perforator Duo

-----
De voorstelling van het Perforator Duo is onderdeel van Opus Novum, een nieuwe serie waarin oud en nieuw werk van Nederlandse bodem centraal staat. De programmering bestaat uit vijf concerten van zowel klassieke als jazzmuziek. Met de serie Opus Novum geeft het Grachtenfestival niet alleen (nieuwe) Nederlandse muziek een centraal podium, maar geeft het musici en ensembles die zich willen verdiepen in dit muziekgenre een extra kans om een speciaal programma te presenteren.