Muziek(theater)

Salon op Zuid. Brexit

New European Ensemble

Een salon die ingaat op de langdurige culturele en muzikale banden tussen het Verenigd Koninkrijk en 'the continent'

Muziek(theater)

Salon op Zuid. Brexit

New European Ensemble

Waar muziek en literatuur samenkomen.

In maart 2019 moet de Brexit een feit worden. Om bij deze zwaarbeladen politieke gebeurtenis stil te staan presenteert het New European Ensemble een salon die ingaat op de langdurige culturele en muzikale banden tussen het Verenigd Koninkrijk en 'the continent'.

De teksten varieren van Erasmus en Lord Byron tot aan Margaret Thatcher. Er is muziek van Europese componisten die ervoor kozen om hun intrek te nemen in Londen waaronder W.F. Bach, Handel, Haydn en Rolf Wallin en van Briste componisten waaronder Elgar en Purcell die de muzikale invloeden van het vaste land in hun muzikale taal verwerkten.

Voordracht: Alexander Oliver (Engels)
Teksten: Margaret Thatcher, Lord Byron, Desiderius Erasmus
Uitvoering: Strijkkwartet van het New European Ensemble
Muziek: W.F. Bach, Handel, Haydn, Elgar, Rolf Wallin

Website New European Ensemble
Facebook New European Ensemble

-----
Muziek en literatuur hebben elkaar al eeuwenlang geïnspireerd. Componisten hebben teksten op muziek gezet, maar ook op andere manieren bestaat tussen muziek en literatuur een dynamische interactie. Veel schrijvers laten zich door de vorm van muzikale composities inspireren. Componisten vinden bij dichters inspiratie om nieuwe klankwerelden te verkennen. En componisten en schrijvers trekken vaak met elkaar op voor een gemeenschappelijk artistiek ideaal. In deze salons laten we muziek en literatuur samenkomen. Elke maand met een ander thema. In seizoen 18/19 zijn de salons op woensdag 17 oktober, vrijdag 9 november, woensdag 19 december, woensdag 16 januari, woensdag 20 februari, woensdag 20 maart, woensdag 10 april, woensdag 22 mei, woensdag 19 juni.