Muziek(theater)

Salon op Zuid. Die Verwandlung von Kafka

New European Ensemble
    • performed in German
  • Regulier: € 12.50
    OBA-pas: € 6.25
  • OBA-zaal

Waar muziek en literatuur samenkomen

Muziek(theater)

Salon op Zuid. Die Verwandlung von Kafka

New European Ensemble

Met de maandelijkse literaire salon wil het New European Ensemble muziek verbinden met literatuur en poëzie door live muziek en tekst uit te voeren

Kafka’s Die Verwandlung (De gedaanteverwisseling) vertelt het groteske verhaal van een man die er op een dag achter komt dat hij veranderd is in een enorm insect. Hij is niet in staat te communiceren en kan zijn kamer niet verlaten. Tegenover de melancholie en strijd in Kafka’s tekst zet het ensemble Ligeti’s Hoorntrio en Janáčeks Op een overwoekerd pad.

Gesproken taal: Duits

[ENG]
Kafka’s The Metamorphosis tells the grotesque story of a man who wakes up one day to find he has been transformed into a giant insect. Because he is unable to communicate or make his way in the world the man is locked into his room. Ligeti’s Horn Trio and Janáček‘s On an Overgrown Path are juxtaposed with the melancholy and the struggle in Kafka’s story.

Language: German

Texts: Franz Kafka (German)
Music: Leoš Janáček and György Ligeti
Actor: Hans Radlof
Musicians: Jose Sogorb Jover (horn), Bobby Mitchell (piano), Mihkel Kerem (violin)

Website New European Ensemble
Facebook New European Ensemble

-----
Muziek en literatuur komen samen tijdens de maandelijkse salons van het New European Ensemble. In een intieme en tijdloze setting vloeien tekst en muziek in elkaar over; acteurs dragen voor, musici van het ensemble spelen kamermuziek, en het publiek is getuige van de nauwe relatie tussen die twee. Elke salon staat een schrijver of thema centraal.