Muziek(theater)

Salon op Zuid. Rimbaud – Een seizoen in de hel

New European Ensemble
    • we are public

Waar muziek en literatuur samenkomen

Muziek(theater)

Salon op Zuid. Rimbaud – Een seizoen in de hel

New European Ensemble

Met de maandelijkse literaire salon wil het New European Ensemble muziek verbinden met literatuur en poëzie door live muziek en tekst uit te voeren

Arthur Rimbaud schreef zijn Une saison en enfer (Een seizoen in de hel) in 1873 in een vervallen boerderij aan de Frans-Belgische grens. De dichter was sterk onder invloed van absint, opium en alcohol. Teksten van Arthur Rimbaud worden gecombineerd met avontuurlijke muziek van Berio, Saariaho en Goebaidoelina, die elk op zoek gingen naar nieuwe klankwerelden en kleuren in hun werken voor fluit, harp en altviool.

Gesproken taal: Nederlands

[ENG]
Arthur Rimbaud’s Une Saison en enfer was written in a rundown farmhouse on the French-Belgian border in 1873. The poet was heavily under the influence of absinthe, opium and alcohol. Rimbaud’s wide-ranging texts are paired with the exploratory music of Berio, Saariaho and Gubaidulina who all sought out new sound worlds and colours in their works for flute, harp and viola.

Language: Dutch

Text: Arthur Rimbaud (Nederlands)
Music: Luciano Berio, Kaija Saariaho, Sofia Gubaidulina
Actor: Bas Maassen
Musicians: Felicia van den End (flute), Astrid Haring (harp), Emlyn Stam (viola)

Salon op Zuid is op woensdag 22 januari opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Website New European Ensemble
Facebook New European Ensemble

-----
Muziek en literatuur komen samen tijdens de maandelijkse salons van het New European Ensemble. In een intieme en tijdloze setting vloeien tekst en muziek in elkaar over; acteurs dragen voor, musici van het ensemble spelen kamermuziek, en het publiek is getuige van de nauwe relatie tussen die twee. Elke salon staat een schrijver of thema centraal.