Muziek(theater)

The Art of Walking

Kameroperahuis
    • highlight
    • we are public

Transcedentale reflectie op wandelen

- Theaterkrant

Muziek(theater)

The Art of Walking

Kameroperahuis

Een muzikale ode aan onze benen. Een speels ritueel op Japanse leest, waarin de tijd even stilstaat.

We zitten zoveel in ons hoofd, dat we onze benen soms vergeten. Toch zijn zij het die ons dragen en ons brengen waar we moeten zijn. Ze geven de pas aan, het ritme waarop we leven. In The Art of Walking komen uit hout gesneden benen met behulp van drie (zingende) spelers en een ingenieus bouwwerk tot leven. Samen met een taiko-speler brengen zij een muzikale ode aan onze benen. Het lopen – van slenter tot mars – bepaalt de maat waarop de benen worden bespeeld. Een speels ritueel op Japanse leest, waarin de tijd even stilstaat.

The Art of Walking van Kameroperahuis is het debuut van Tim Hammer als regisseur, nadat hij zijn sporen al heeft verdiend als (poppen)speler, slagwerker en componist. De productie, een samenwerking met De Nieuwe Oost, is onderdeel van het talentontwikkelingstraject van Tim Hammer bij Kameroperahuis en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject - mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-subsidie van Fonds Podiumkunsten - onderzoekt Tim een vernieuwende vorm van muzikaal.

The Art of Walking is op vrijdag 22 november opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Regie: Tim Hammer
Spel: Johanna van Steen, Maarten Vinkenoog, Laurien van Rijswijk, Suzanne Bakker
Componist: Renán Zelada
Dramaturgie: Luc de Groen
Artistiek advies: Ulrike Quade
Scenografie: Juliette Mout
Poppenmaker: Matt Jackson
Productieleiding: Hedi Legerstee
Techniek: Edwin Smits
Fotografie: Erik Franssen

Duur: 60 min.

Website Kameroperahuis
Facebook Kameroperahuis