Theater

Theater voor Keti Koti

CC Amstel i.s.m. Guillano Herdigein & Cheyenne Toney
    • clubhuisproductie
    • theater voor keti koti
    • amsterdam roots
    • locatievoorstelling
Theater

Theater voor Keti Koti

CC Amstel i.s.m. Guillano Herdigein & Cheyenne Toney

Een muzikaal programma in het kader van Theater voor Keti Koti

Op 30 juni en 1 juli presenteren theaters en podia programma’s die verhalen vertellen over het koloniale en slavernijverleden van ons land. Theater voor Keti Koti stimuleert en bundelt deze voorstellingen en culturele activiteiten rond de nationale herdenking van de slavernij. 

In De Pijp werkten een groep jongeren onder begeleiding van theatermaker Guillano Herdigein, zangeres Cheyenne Toney en CC Amstel toe naar een muzikale presentatie over de betekenis van Keti Koti. Een programma met spoken word en muziek over het koloniale en slavernijverleden, over roots & identiteit en hoe het verleden doorwerkt in het nu. De presentatie was op donderdag 30 juni te zien op het Cullinanplein voor CC Amstel.

Na het muziekprogramma schoof het publiek aan bij de heri heri maaltijd en gingen buurtgenoten met elkaar in dialoog over het koloniale en slavernijverleden. De gesprekken werden begeleid door Dialoog in Actie.

Duur: 40 min.

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de landelijke manifestatie Theater voor Keti Koti. Samen met andere theaters en cultuurplekken in heel Nederland presenteren wij op 30 juni en 1 juli verhalen over het koloniale en slavernijverleden. Verhalen van onrecht en leed, en van trots en verzet. Meer informatie en een compleet overzicht van alle activiteiten vind je op www.theatervoorketikoti.nl.

Amsterdam Roots Festival presenteert een grote verscheidenheid aan artiesten die hun roots verkennen en hun verhaal vertellen via verschillende kunstvormen. Het festival viert dit jaar haar 40-jarig jubileum van 28 juni t/m 3 juli en is te vinden op allerlei locaties in de stad. Zie ook: amsterdamroots.nl

Regie: Guillano Herdigein en Cheyenne Toney
Mede mogelijk gemaakt door: Dialoog in Actie, OBA, CC Amstel, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Zuid
Fotografie: Susana Martins

Website Theater voor Keti Koti
Instagram Theater voor Keti Koti
Instagram Guillano Herdigein
Instagram Cheyenne Toney