Theater

THUIS HOME DOMOV

Ine Ubben
    • theater
Theater

THUIS HOME DOMOV

Ine Ubben

Onderdeel van het It's Personal Festival. Honderd koffie kopjes staan centraal en de verhalen die we verzamelen met de spullen waar we ons mee omringen.

De voorstelling THUIS, HOME, DOMOV is een participatieve theatervoorstelling waarin maker en publiek op zoek gaan naar de poëzie in alledaagse persoonlijke dingen die we rondom ons verzamelen. Centraal staan 100 koffiekopjes, close companions, die we thuis zo vaak tegenkomen.

niet vanzelfsprekend
In ons dagelijks leven zijn we verstrengeld met de dingen en beschouwen we ze als vanzelfsprekend, maar wanneer we de tijd nemen om er met aandacht bij stil te staan, blijkt er meer te ontdekken. De rondslingerende sokken zijn sporen van onze huisgenoten. De enkele tandenborstel in zijn bakje herinnert ons eraan dat we hier alleen leven. De verhalen die we in onze voorwerpen verzamelen zijn intiem en persoonlijk en tonen tegelijkertijd een gemeenschappelijkheid, iets dat ons verbindt. 

THUIS, HOME, DOMOV  is een speelplaats, een ontmoetingsplek voor mensen en objecten, waar we observeren, verkennen, spelen, verzamelen, documenteren, ontdekken, bevragen. 

 

Het publiek over de voorstelling: "Als ik terug thuis ben, zal een doodgewone tas, nooit meer gewoon zijn. Hoe iets alledaags zo poëtisch kan zijn!".

 

Ook te bezoeken voor stadspashouders. 

 

Concept, regie, tekst, spel: Ine Ubben

Artistieke coaching: Astrid Bossuyt, Marie van Praag, Janne de Bruin, Olga Zienbinska, Annelies van Hullebusch en Stef Geers

Techniek: Maarten Brants

Fotografie: Hans Stockmans

Video: Senne Van Loock

Met dank aan: C-mine Cultuurcentrum, Stad Genk Dienst Cultuur, C-takt, De Veerman, Het Nieuwstedelijk, Performance Art Space Cross Attic Prague.