Dans

Vanishing Point

Panama Pictures
    • circus

Met Vanishing Point schept Panama Pictures een perfect getimede, gevoelvolle roadmovie voor dolende zielen. (Brabants Dagblad)

 

Een zachte masculiene voorstelling die vergankelijkheid tastbaar maakt. (Volkskrant)

Dans

Vanishing Point

Panama Pictures

In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden.

We zijn onsterfelijk zolang we leven.

In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden.

Het verleden groeit, de toekomst krimpt. In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? Er komt een moment dat je steeds meer in de marges terechtkomt en het pulserende leven zich elders lijkt te bevinden. De kwetsbaarheid van je lichaam wordt tastbaar en alles vertraagt.

Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt...

Vanishing Point speelt zich af in een gefragmenteerde, architectonisch vormgegeven ruimte met ronde en rechte muren, hoeken en doorgangen die spelen met extreme perspectieven en contrasten. Een niemandsland waar de performers verdwijnen en verschijnen, waar ze wankelen, spelen met de risico’s, het lot tarten. Waar hun lichamen - klimmend, hangend, balancerend - haperen én niet te temmen zijn. 

Als geen ander gezelschap weet Panama Pictures dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende mix. De soundtrack van Vanishing Point is een nieuwe, spannende compositie van huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk en Davide Bellotta, met in de hoofdrol een door Davide Bellotta en muzikant Budy Mokoginta live bespeelde modulaire analoge synthesizer; met de ‘oude’, onvoorspelbare techniek ervan wekken ze nieuwe beats tot leven, gecombineerd met live gitaarmuziek en soundscapes.

Choreografie: Pia Meuthen
Dans en acrobatiek: Francesco Barba, Eddy Becquart, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Tarek Rammo
Live muziek: Davide Bellotta & Budy Mokoginta 
Muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide BellottaDecorontwerp: Sammy Van den Heuvel
Kostuumontwerp: Sanne Reichert
Lichtontwerp: Bart Verzellenberg
Dramaturgie: Angelique Willkie
Dramaturgisch advies: Julian Vogel, Guido Jansen
Choreografische assistentie en training: Miquel de Jong