Muziek(theater)

Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

De Kernploeg
    • première
    • uitverkocht

"Het lovenswaardige initiatief van De Kernploeg voegt iets wezenlijks toe aan het doorgaans grootschalige (en commerciële) karakter van het Nederlandse musicallandschap."
- Theaterkrant over She Loves Me

Muziek(theater)

Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

De Kernploeg

Wegens succes nieuwe speeldata toegevoegd! Vijf vrouwen, een hartenbreker, een terrorist en gazpacho gemixt met een beetje valium.

Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking is t/m woensdag 17 juli 2019 exclusief te zien in CC Amstel. Helaas zijn alle voorstellingen uitverkocht.

Vrouwen op de rand van een zenuwzinking speelt zich af in het Madrid van de jaren ’80 en vertelt het verhaal van Pepa, die net verlaten is door haar minnaar Ivan. Ze doet er alles aan om hem terug te winnen. Ivan’s vrouw is echter na twintig jaar gedwongen psychiatrische inrichting net vrijgelaten en is uit op totale wraak. Tel daar een beste vriendin met een terroristische logé in huis bij op, een advocate die iets teveel weet van haar zaakjes en een schoondochter die haar schoonmoeder zo snel mogelijk probeert te dumpen en je hebt vijf vrouwen op de rand van een zenuwinzinking...

Musicalster Willemijn Verkaik, die deze voorstelling ook al in Londen speelde (en daarnaast onder andere in Wicked op Broadway te zien was) is in de versie van De Kernploeg te zien als Pepa. Daarnaast spelen onder anderen Lone van Roosendaal, Cystine Carreon, Eva Poppink en Desi van Doeveren mee in deze zowel hilarische als ontroerende voorstelling, begeleid door een zeskoppig live-orkest.

De Kernploeg speelt in Nederland onbekende Amerikaanse musicals in eigen kleine, intieme versies met topmensen uit de Nederlandse musicalwereld. Eerder speelde de ploeg de musicals A New Brain en She Loves Me.

NRC over A New Brain
"De Kernploeg lijkt niet op de Soldaat van Oranje-markt te mikken. Maar dat er ook een ander soort musical bestaat wordt hier overtuigend gedemonstreerd."

Theaterkrant over She Loves Me
"Het lovenswaardige initiatief van De Kernploeg voegt iets wezenlijks toe aan het doorgaans grootschalige (en commerciële) karakter van het Nederlandse musicallandschap."

Compositie: David Yazbek
Tekst: Jeffrey Lane
Regie: Benno Hoogveld i.s.m. Nick Fleuren
Cast: Willemijn Verkaik, Edwin Jonker, Lone van Roosendaal, Cystine Carreon, Guido Spek, Dick Cohen, Eva Poppink en Desi van Doeveren
Nederlandse vertaling: Florus van Rooijen
Muzikale leiding: Rosite van der Woude
Kostuums: Glenn Hewitt    
Licht: Bart van den Heuvel                                   
Geluid: Roel van Spronsen
Decor: Paul Boereboom
Scenefotografie: Neeltje Knaap
Productie en initiatiefnemer De Kernploeg: Erwin Aarts

Duur: 2,5 uur (incl. pauze)

Website Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking
Facebook De Kernploeg