Theater

Wortelzucht

Opleiding Theaterdocent AHK - Nuria Tabak
    • theater
  • AHK regulier: € 7.00
    AHK student: € 2.00
  • Zaal
Theater

Wortelzucht

Opleiding Theaterdocent AHK - Nuria Tabak

CC AMSTEL X PREPARE FESTIVAL Muzikale voorstelling over een sterk verlangen naar de wortels van je eigen verleden en de zoektocht naar een gezamenlijke geschiedenis.

CC AMSTEL X PREPARE FESTIVAL: WORTELZUCHT. 

Je schetst een beeld van die plek in jouw hoofd. Je tekent de lijnen van het landschap en vanuit een herinnering kleur je deze in. Je herkent de geur, je hoort de muziek. Hier ben je thuis. Dit is de plek waar jouw wortels liggen; de plek waar jij mee in verbinding staat.

Maar wat als er nooit over deze plek gesproken wordt? Wat als deze stille plek voor jouw voorouders misschien wel de meest luidruchtige was van allemaal? Hoe draag jij de geschiedenis die daar ligt en de trauma's die daar zijn ontstaan? En als alles van die plek in jou zit zonder daar woorden aan te kunnen geven, kun je dan nog wel in verbinding staan met jezelf?

Het verlangen wringt.

Wortelzucht is een muzikale voorstelling over een sterk verlangen naar de wortels van je eigen verleden en de zoektocht naar een gezamenlijke geschiedenis. Een reflectie op het belang van het begrijpen van jouw wortels en hoe je omgaat met verzwegen herinneringen en verzonnen verlangens.

 

Over de maker en de voorstelling

Nieuwsgierig naar haar Spaanse en Catalaanse roots dook Nuria Tabak samen en met de hulp van haar oma in deze familiegeschiedenis. In de hoop antwoorden te vinden op haar vragen en het gesprek over de impact van dat verleden te openen.

Geïnspireerd op de verhalen en het leven van haar voorouders in Barcelona en de gesprekken met haar oma maakte zij met drie spelers en een muzikant deze voorstelling. 

 

Credits

Concept en regie: Nuria Tabak

Spel: Elina Paalman, Carla Dekker & Hans Duin

Muziek: Miki Rigutto

Begeleiding spel: Peter van Roermund

Begeleiding muziek: Martin Verheesen

Begeleiding productie: Meeke Beumer

Begeleiding techniek: Erik Gramberg

Met dank aan: Monse Roselló de la Rosa, Mark Bergwerff, Lars Traas, Rick Wardenier, afdelingen techniek, decor en kostuum van de Academie voor Theater en Dans, opleiding Theaterdocent & CC Amstel