Dans

Yakaar

Dieuf Dieul
Dans

Yakaar

Dieuf Dieul

Een energieke theatrale dansvoorstelling waar traditionele Afrikaanse dans wordt afgewisseld met moderne danssolo’s, acrobatiek en muzikale intermezzo’s

Nieuwe datum!
Deze voorstelling is verplaatst van donderdag 27 januari 2022. Kaartkopers worden per mail op de hoogte gebracht. Mocht je geen bericht hebben ontvangen, check je spamfolder of neem contact met ons op via info@ccamstel.nl.
-----

Wie zaait zal oogsten! Dat is de betekenis van het internationale dansgezelschap Dieuf Dieul die choreograaf Mass Diallo samen met een groep dansers en percussionisten uit Senegal, Suriname en andere West-Afrikaanse landen hier in Europa heeft geformeerd. Hoop en verwachting is het centrale thema binnen de theatrale dansvoorstelling Yakaar.

Het verhaal van Yakaar gaat over een brute verkrachting van een meisje tijdens de oorlog. De geboorte van haar kind gaat hand in hand met de bevrijding van het volk. De vrijheid die volgt op de dagen van hoop wordt gevierd met verschillende uitbundige dansen begeleid met live percussie. De choreografieën en tradities die in deze voorstelling vertoond worden hebben een krachtig en positief karakter. Ondanks het harde verleden van de zwarte bevolking is er altijd de hoop, het geloof en de glanzende glimlach.

Yakaar is een energieke theatrale dansvoorstelling waarbinnen traditionele Afrikaanse dansen worden afgewisseld met moderne danssolo’s, acrobatiek en muzikale intermezzo’s. Mass Diallo heeft voor deze voorstelling nieuwe choreografieën gemaakt gebaseerd op verschillende danstradities als Macro, Sorouba, Peulh, Bara, Balante, Sabar.

Duur: 60 min. (excl. pauze)

Concept, regie, tekst, choreografie, kostuums: Mass Diallo
Dans: Mass Diallo, Steven Bienvenu Gomis, Abdoulaye Camara, Simone Gomis, Hélène Sagna, Elaisa van der Kust
Acrobatiek: Colins Ouma
Musici: Ada Diop, Ndiaga Ndiaye, Bouba Keita, Papa Thioune
Dramaturgie, productie: Jojanneke Poorter
Licht: James Murray
Muziek: Ousmane Touré
Fotografie: Schaapjesfabriek
Met dank aan: Amsterdam Fonds voor de Kunst

Instagram

Mass Diallo is een choreograaf en danser uit Senegal. Jarenlang danste hij in het bekende Senegalese ballet Waato Siita, de dansgroep uit Dakar die over de wereld reist om de West-Afrikaanse danstraditie te presenteren. Hij was als danser te zien tijdens grote Senegalese festivals als Fesman, Kay Fecc en danste met toonaangevende artiesten als Youssou N’dour, Baaba Maal, Coumba Gawlo en Waly Seck. Mass heeft zich in Europa gevestigd waar hij de missie heeft zijn danscultuur te delen met anderen.

Deze voorstelling doet mee met de Stadspasactie. Heb je een Stadspas met groene stip, dan betaal je slechts €2,50 per ticket. Tickets zijn aan de kassa te koop in combinatie met je Stadspasummer. Via het Stadspas-label zie je welke voorstellingen meedoen met de actie.