Muziek(theater)

Zwartkijker

Nick Renzo Garcia i.s.m. OT rotterdam en Werkplaats Walhalla
  • Regulier: € 18.50
    CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 16.50
    Vrijkaart: € 0.00
  • Zaal
Muziek(theater)

Zwartkijker

Nick Renzo Garcia i.s.m. OT rotterdam en Werkplaats Walhalla

Een voorstelling met live muziek over een vluchteling die zichzelf terugvindt in de ogen van een blinde paaldanseres

In Zwartkijker volgen we Fadoul, een zwarte jongeman afkomstig uit de woestijn, die in zijn nieuwe land een jonge blinde paaldanseres ontmoet. Beide personages worstelen met vooroordelen die de wereld over hen heeft en die zij over zichzelf hebben. Ze hebben elkaar nodig om grip te krijgen op hun eigen identiteit. In het begin is Fadoul geshockeerd door het beroep van Absoluut. Maar Absoluut leert hem anders naar haar te kijken. Zo ontstaat er een nieuwe band tussen de twee en volgen we hen in hun ontluikende liefde, waarin verschillende wereldbeelden, levensopvattingen, normen en waarden elkaar kruisen en zelfs samenkomen.

Tekst: Maria Marbus, gebaseerd op Onschuld van Dea Loher
Muziek: Eric Magnée
Spel: Nick Renzo Garcia, Maria Marbus, Eric Magnée
Regie: Mirjam Koen
Fotografie: Timothy Luza
Teaser: Flip Kwakkel 
Campagnebeeld: Timothy Luza, Donna Marbus
Kostuums: Jip Doornewaard, Mies Bongenaar

Website
Instagram

Nick Renzo Garcia speelde o.a. bij ITA, Het Nationale Theater, Toneelgroep Oostpool en in een coproductie van SKaGen/De Roovers/De NWE Tijd. Afgelopen seizoen speelde hij in Leedvermaak bij het Nationale Theater. In 2023 is Nick Renzo Garcia te zien in De Kersentuin bij Toneelgroep Maastricht.

Maria Marbus was al op jonge leeftijd te zien in De Krakeling en De Brakke Grond in Amsterdam. Ze speelde in voorstellingen bij Het Nationale Theater en NT Gent waar ze tevens de tekst voor schreef. Ook schreef ze een tekst voor Toneelgroep Maastricht. Ze nam het initiatief tot een drietal solo’s waarin ze verantwoordelijk was voor concept, tekst en spel. Afgelopen seizoen is Maria Marbus te zien geweest in Flying High dat werd uitgekozen voor de tournee Het Debuut van Theaterbureau Via Rudolphi.

Eric Magnée behaalde in 2014 zijn master in Muziek en Technologie aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht. Hij programmeerde zijn eigen interactieve muzieksystemen en treedt regelmatig op met eigen composities in theatervoorstellingen en op festivals. In 2015 richtte hij samen met VR-director Steye Hallema the SmartPhone Orchestra op dat tot op heden over de hele wereld interactieve optredens geeft waarbij het publiek via de eigen smartphone deel uitmaakt van the SmartPhoneOrchestra.

Mirjam Koen is samen met Gerrit Timmers artistiek leider van OT rotterdam (voorheen Onafhankelijk Toneel & Opera O.T.). Ze is regisseur van toneel, muziektheater en opera. Haar werk werd onderscheiden met o.a. de Prosceniumprijs en de Prijs van de Kritiek. In 2017 ontving zij uit handen van Romana Vrede de Act Award voor diversiteit en coaching van jong talent.