Bestaan Fatima, Bouchra en Haj echt?
Fatima, Bouchra en Haj zijn gebaseerd op de vele verschillende mensen die ik in mijn leven heb ontmoet in Nederland en Marokko. Het zijn bepaalde personages bijvoorbeeld een tante, een nichtje, opa of buurman met een bepaald karakter die je vaak herkent vanuit je eigen kring of uit je omgeving. 

Met humor zeggen wat je denkt, is dat hoe jij in het leven staat?
In het leven sta ik op verschillende vloeren, als een kameleon pas ik mij daarop aan. Op de theatervloer gebruik ik humor om te zeggen wat ik denk. Dat is een prachtige tool om te spelen met de verschillende emoties van het publiek maar ook om diepere lagen in een scene aan te brengen. Op de werkvloer moet ik vaak de humor weglaten, bijvoorbeeld bij het aannemen van opdrachten of onderhandelingen, Anders wordt ik niet serieus genomen. Op de vloer bij mijn familie zeg ik eerst wat ik denk en eindig ik met de humor. Al en met al is humor een belangrijk onderdeel in en van mijn leven, het laat mij relativeren en het laat mij mijn dagelijkse bezigheden verwerken op een ontspannende manier.
 
Wat hoop je dat mensen meenemen als ze de voorstelling Fatima hebben gezien?
Ik hoop dat ik mijn publiek anders kan laten nadenken over onderwerpen als migratie, integratie en emancipatie.
Dat de mensen met elkaar na afloop in de foyer of thuis in gesprek gaan over deze onderwerpen. En dat mensen beseffen dat als je interesse in elkaars cultuur toont er meer ruimte komt voor gelijkwaardige gesprekken.