Jongeren

ARTURO/Naar de klote

Poldertheater
    • highlight
    • première
    • coronapas
"Denk je nou echt dat je de wereld kunt verbeteren? Je hoeft maar te knipperen, even opzij te kijken, en het is al gebeurd. De wereld is naar de klote."
Jongeren

ARTURO/Naar de klote

Poldertheater

Een verhaal over macht, manipulatie en groepsdruk verteld als een spannende maffiafilm

Coronapas ✅
Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.
-----

Op vrijdag 15 oktober gaat ARTURO/Naar de klote in première in CC Amstel!

Arturo, een gewoon meisje uit Chicago, wil ooit de machtigste vrouw van de stad worden. Verder dan wat kleine criminele activiteiten kwam zij nog niet. Ze ziet haar kans als ze erachter komt dat degene die nú de macht heeft gemakkelijk te chanteren is. Stap voor stap dringt ze door in het steeds bloederiger hart van de macht.

Deze voorstelling door de jonge spelers van Poldertheater is gebaseerd op het toneelstuk De weerstaanbare opkomst van Arturo Ui waarin Bertolt Brecht de opkomst van Hitler beschreef. De vertelling over Arturo is gesneden met een eigentijdse verhaallijn waarin jongeren hun laatste uur in vrijheid beleven voordat er een lockdown ingaat. Thema's als de angst voor geweld, fake news en populisme blijken in beide lijnen onontkoombaar.

Duur: 60 min.

Spel: Nancy Boutros, Donna Brasser, Justin Kuijper, Julia Llewellyn Hjalmarsson, Rosalina Martinez Pinales, Lot van Oekel, Eva Politakis, Isis Suarez, Chayn van Westerloo
Tekst: Poldertheater naar De weerstaanbare opkomst van Arturo Ui van Bertolt Brecht
Regie: Carmen Lamptey
Regie filmbeelden: Alkan Çöklü
Vorgeving, kostuums:Udo Thijssen
Geluidsontwerp: Mark Bergwerff
Lichtontwerp: Maarten Verheggen
Regieassistentie: Robbie Wallin
Dramaturgie advies:Sophie de Vries
Educatie: Kiki Jaski, Guillano Herdigein, Jadzia Vrij
Productie: Paul Holterman
Crew film: Duncan Kuijpers (gaffer), Jasper Schöpping (camera/montage), Maaike Spits (productie)
Flyerontwerp: Meeusontwerpt
Artistieke leiding: Janwillem Slort
Met dank aan: Joshua van Aken, Sheeyla Gerard, Nina Haanappel, Dorelia Schraven, Stevanio Talea, Fa. De Wit & Zn., Lupacompany, The New Amsterdam/Lola Bae

Website
Facebook
Instagram