Theater

Christine van Stralen, de musical

De Gemeenschap
    • cursus
    • highlight
    • try-out
    • we are public

"Het volgehouden gebrek aan ironie is heel effectief, bij tijd en wijle dodelijk, en soms zelfs ontroerend"

- Theaterkrant

Theater

Christine van Stralen, de musical

De Gemeenschap

Een confronterend estafette-interview, waarin zowel feit en fictie als reflectie en emotie voortdurend door elkaar lopen

Ooit was ze een one-hit-only zangeres – nu heeft ze een hese en doorrookte stem. Ooit straalde de ster die ze wilde zijn in lichtgewicht dramaseries van de commerciële omroep – nu zit ze meestal thuis, met haar twee honden. Christine van Stralen: wie kent haar nog?

Drie mannen willen alles weten van deze grote, blonde vrouw. Talkshow of therapeutische sessie, verhoor of vriendschappelijk contact – wat het ook is, deze drie zijn pas tevreden wanneer de vrouw met wie ze in gesprek zijn gegaan als een uitgeperste citroen in de hoek ligt, klaar om voorgoed te worden vergeten. Ze heeft alles gezegd en alles is vervlogen. Haar ondervragers kunnen tevreden zijn.

Christine van Stralen, de musical is een confronterend estafette-interview, waarin zowel feit en fictie als reflectie en emotie voortdurend door elkaar lopen. In onze openbaarheidscultuur praten we zonder terughoudendheid over alles wat we vinden en voelen. We zijn ons daarbij voortdurend bewust van het zelfbeeld dat we de wereld in sturen. We construeren een beeld van onszelf en van ons leven – en dat beeld houden we voor de werkelijkheid. Het masker is ons gezicht.

Christine van Stralen, Anil Jagdewsing, Kevin Klein en Floyd Koster spelen in dit nieuwe stuk van Roy Peters (regie) en Rob de Graaf (tekst). Na eerdere successen als De Shakespeare Club, ROMP en Strindberg en dal maakt De Gemeenschap opnieuw een dramatisch groepsportret: grappig en pijnlijk, herkenbaar en ontluisterend.

Op donderdag 10 oktober speelt De Gemeenschap een try-out van Christine van Stralen, de musical in CC Amstel.
Deze voorstelling maakt deel uit van de Cursus: Kijken naar Toneel.

Christine van Stralen, de musical is op donderdag 21 november opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Regie: Roy Peters
Tekst: Rob de Graaf
Spel: Christine van Stralen, Anil Jagdewsing, Kevin Klein, Floyd Koster
Kostuums: Marrit van der Burgt
Licht: Coen Jongsma
Muziek: Rutger de Bekker
Fotografie: Casper Koster

Duur: 90 min.

Website De Gemeenschap
Facebook De Gemeenschap