Theater

Cursus: Kijken naar Toneel

Laura Simonse voor CC Amstel
    • CC Amstel projecten
    • cursus
    • highlight
Theater

Cursus: Kijken naar Toneel

Laura Simonse voor CC Amstel

Meld je aan voor een vijfdelige toneel kijkcursus o.l.v. Laura Simonse in het gloednieuwe CC Amstel! Voor beginnende en gevorderde theaterbezoekers.

WELKOM BIJ CC AMSTEL
Maak via deze cursus kennis met het theateraanbod in ons nieuwe clubhuis voor cultuur. In de cursus worden basisvaardigheden voor kijken naar toneel behandeld. Binnen de cursus is er direct gelegenheid om de opgedane kennis toe te passen tijdens voorstellingsbezoeken.

Laura Simonse heeft deze cursus eerder en met succes uitgevoerd. Zij weet theatertheorie toegankelijk en gezellig te maken. Voor CC Amstel heeft Laura een gevarieerde lesopzet gemaakt. Er is aandacht voor opera, documentair theater en tekst-toneel van Nederlandse bodem.

Laura Simonse studeerde Dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam en is werkzaam als freelance dramaturg. Met deze cursus streeft zij naar een drempelverlagend effect voor theaterbezoek. "Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat er genoeg mensen zijn die open staan voor theater en graag (vaker) willen gaan. Ze hebben echter alleen een laatste zetje nodig om die ogenschijnlijke drempel over te gaan. Dat laatste zetje kan ik ze met deze cursus geven."

Kosten
95,- inclusief voorstellingstickets

ma 15 okt. 19.45-21.45u: Inleidende cursusavond 
Inleidende avond over de verschillende vormen van toneel, de recente Nederlandse toneelgeschiedenis en het maakproces van een voorstelling.

za 3 nov. 19.45u: Voorstellingsbezoek I met inleiding en nagesprek
Madam Koo van De Diamantfabriek, première van een hedendaagse opera

za 24 nov.19.45u: Voorstellingsbezoek II met inleiding en nagesprek
Niet meer zonder jou van Adelheid&Zina

ma 3 dec. 19.45-21.45u: Cursusavond
Terugblik op de cursus tot nu toe en tekstanalyse ter voorbereiding op de laatse voorstelling.

zo 16 dec. 14.30u: Voorstellingsbezoek III + afsluiting
Strindberg & Dal van De Gemeenschap

Heb je interesse in de cursus? Meld je dan aan bij Loulou Sjerps via loulou@ccamstel.nl. Ook voor vragen kan je bij Loulou terecht. Er zijn nog een aantal plekken vrij, dus wees er snel bij!