Theater

Dutch Stories: Keti Koti

CC Amstel Productie i.s.m. Aminata Caïro
    • theater voor keti koti
    • beeldend theater
Theater

Dutch Stories: Keti Koti

CC Amstel Productie i.s.m. Aminata Caïro

Dragers van verhalen ontmoeten makers in het kader van Keti Koti en presenteren hun werk

Inclusief hapjes door restaurant Kilimanjaro in Amsterdam. 

De afgelopen periode zijn er verhalendragers geweest vanuit Amsterdam en uit de buurt van Amsterdam die hun verhaal hebben overgedragen aan drie makers. Vervolgens zijn die makers elk vanuit hun eigen kunstdiscipline een compositie gaan maken die ze aan de dragers van het verhaal hebben gepresenteerd.

Storytelling, muziek, dans en ritueel worden verbonden en afgewisseld met elkaar. Daarbij is de werkmethode van Aminata Caïro en haar theorie van 'holding space' leidend geweest. 

Met Holding Space wordt er ruimte gecreëerd voor de rijkheid van al onze verhalen en ook voor de uitdaging om onze verhalen met elkaar te verweven.

Over de avond
De verschillende makers delen de door hun gemaakte composities voor het eerst met het publiek. Aminata Cairo zal context bieden in relatie tot Keti Koti. 

Sociaal artistiek
Deze productie van CC Amstel, in samenwerking met Aminata Caïro, zet zich in om verhalen uit onze buurt op te halen en te laten zien. Afwisselend van muziek naar dans naar storytelling worden verschillende theaterdisciplines ingezet om een dialoog in gang te zetten. Belangrijke thema's daarbij zijn ongelijkheid, discriminatie en racisme. 

Lees hier alles over het Dutch Stories project en Aminata Caïro. 

credits: 

Concept: CCAmstel Productie – Aminata Cairo 

Regie: i.s.m. de verschillende kunstenaars waaronder Jonathan Nagel ( muziek – contrabass ), Yeliz Dogan (Storytelling ), Kathrin Grammelsberg ( Dans ). Verhalendragers , Moniek Duurvoort .Tekst: Yeliz Dogan, Kathrin Grammelsberg. Compositie: Yeliz Dogan, Kathrin Grammelsberg, Jonathan Nagel, Aminata Cairo en Vincent Verburg. Dans: Mandisa en Kathrin Grammelsberg. Uitvoering: Aminata Cairo, Jonathan Nagel, Kathrin Grammelsberg, Mandisa, Yeliz Dogan. Dramaturgie: i.s.m de makers en Vincent Verburg. Productie: Vincent Verburg . Fotografie: Film – Pablo Alanes. 

Met dank aan: alle verhalen dragers en makers en Aminata Cairo