Holding Space - Dutch Stories

CC Amstel x Aminata Cairo

Een Aminata Cairo x CC Amstel Productie. Inzoomen op de gevolgen van ons koloniale en slavernijverleden op de hedendaagse samenleving, via verhalen van mensen uit de Diamantbuurt en De Pijp.

De 'methode Aminata Cairo' die we toepassen zijn geinspireerd door deze inzichten: 

1- alle verhalen mogen er ziijn

2- onze verhalen zijn compleet en rijk

3- we worden er beter van als we onze verhalen met elkaar verweven

4- we blijven aanwezig, ook als het ongezellig wordt

aftrap
Op zaterdag 11 november 2023 was de aftrap van de performance Holding Space – Dutch Stories door Aminata Cairo in samenwerking met CC Amstel. In Holding Space horen wij het persoonlijke verhaal van Aminata, over haar voorouders, haar achtergrond, over discriminatie en uitsluiting. 

In de performance creëert zij een ruimte waarin elke stem gehoord wordt, een ruimte die ‘Save’ én ‘Brave’ is, waar wij er voor elkaar zijn, waarin het duidelijk wordt dat wij allen wel een keer ‘de dominante’ zijn en de andere keer ‘de ander’. 

verhalen uit de buurt
In ‘Holding Space’ - Dutch Stories zoomen we in op de gevolgen van ons koloniale en slavernijverleden op de hedendaagse samenleving, via verhalen van mensen uit de Diamantbuurt en de Pijp. Maar vieren we ook hun kracht, creativiteit en weerbaarheid.

Geïnspireerd door en met ondersteuning van academicus en verhalenverteller Aminata Cairo gaan dit theaterseizoen verschillende theater- en dansmakers, muzikanten en verhalenvertellers met buurtbewoners in gesprek om tot hún kern van hún verhaal te komen. Ter inspiratie worden deze verhalen, onder het genot van muziek, drankjes en hapjes, gedeeld om zo samen verder te praten, te denken en te vieren.

ook jouw verhaal
In deze ruimte komen de verschillende onderwerpen van onderdrukking, uitsluiting, slavernij, migratie maar ook creativiteit, doorzettingsvermogen, plezier en feest, gezamenlijk verleden en toekomst aan bod. Van dekolonisatie tot aan de viering van het leven waarin via dans, muziek en storytelling ieders verhaal welkom is.

keti koti
Met Keti Koti 2024 presenteert CC Amstel samen met Aminata Cairo drie verhalen die zijn opgehaald uit de buurt en door makers zijn vertaald naar theatrale belevenissen. Met context, nagesprek, inzichten en inspiratie. Dit noemen we: Dutch Stories.