Over ons

Wij zijn CC Amstel

'Wat een leuke ontspannen plek. Mooi klein theater.' 

'Nice theater café, friendly staff, good show quality.' 

'Mooi theater met lekker terras in de zon.'

Over ons

Wij zijn CC Amstel

Cultureel clubhuis in Amsterdam Zuid

CC Amstel is een cultureel clubhuis in Amsterdam waar ontmoetingen plaatsvinden en werelden verrijkt worden. Met jaarlijks zo'n 200 activiteiten verdeeld over de programmalijnen Circus, Dans, Beeldend Theater en Sociaal Artistiek werk. 

Elke dag staan we op en scheppen we onze wijk opnieuw, met een lepel, in het theater. We bouwen aan de oersoep waar de verbeelding ontstaat, waar het sociale belangrijk wordt.

In CC Amstel mengen we podiumkunsten met vrienden en buren: het pluizig talent en het nagelscherpe, het bonk-splash-boem-talent en het pantoffeltalent.

Onze grensposten zijn open en de ruimte is van jou.

Missie en kernwaarden
Missie
CC Amstel is een ontmoetingsplaats. Met onze passie voor podiumkunsten brengen we de verbeelding aan de macht en voeden we het talent van morgen. Vanuit de gedachte dat kunst de geest voedt en de samenleving verrijkt. Door mensen te raken en een vonk te creëren stimuleren we actief burgerschap.

Actief burgerschap
Wij geloven dat een creatieve en artistieke impuls het vermogen bij mensen vergroot om buiten gevestigde denkkaders te treden en nieuwe ziens- of gedragswijzen te ontwikkelen. Het gaat ons bij actief burgerschap met name om de verbindende competenties zoals erkenning van verschil, respect, wederzijds vertrouwen, acceptatie van onzekerheid en reflexiviteit. Omdat onvoorwaardelijk, vrijdenkend en oprecht zoekend naar contact inspirerend en voedend is.

Voor wie
We zijn er voor mensen die graag breder naar de werkelijkheid willen kijken. Wat ons betreft is dit van toepassing op alle lagen van de grootstedelijke bevolking. Ons aanbod is voor een kind van twee tot een bejaarde die al haar hele leven in de buurt woont.

Alert
We zijn nieuwsgierig en hebben voelsprieten voor trends, alternatieve structuren en urgente ideeën. We hebben een scherpe blik op buitengewone buurtinitiatieven, onze partners in de buurt, de cultuursector en daarbuiten. Zo kennen we de nieuwste ontwikkelingen en zij kennen ons. Onze reactiesnelheid is kort.

Rebels
We organiseren out of the box activiteiten en eigenzinnige programma's waar vraagtekens bij gezet kunnen worden. We schudden. We duwen. We schuren. We wrijven. We pleasen. We teasen. We houden onze bezoekers scherp.

Creatief
Als avonturier kijken we uit naar onbekende gebieden, unieke eigenschappen en nieuw talent. Creativiteit is voor ons een houding. We putten inspiratie uit betrokkenheid, excellentie en improvisatie. Oprecht contact dat inspireert en voedt.

Kwaliteit
Ons programma is gevarieerd en voor een brede doelgroep. De programma's weten het publiek te bereiken en spreken de toeschouwers op meerdere manieren aan. De voorstellingen die we laten zien en produceren reflecteren onze houding tot de (leef)omgeving. Zowel producties als programma's zijn onderscheidend. Naast het artistieke product staat kwaliteit in onze organisatie ook voor de aandacht voor elkaar als medewerkers, als makers en publiek.

Verbinden
We verbinden theater met buurt, artistiek met maatschappelijk, lokaal met globaal, vertrouwd met experimenteel. De gemêleerde stad is voor ons een gegeven. Actief zoekend naar de ander en het anders, is aanleiding tot nieuw ondernemerschap, visies en inzichten. Samenwerkingsverbanden geven burgers en makers de ruimte en het draagvlak om het podium te ontwikkelen.

 

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2023