Dans

In Two Minds

Kalpanarts | Kalpana Raghuraman
    • highlight
    • coronapas
  • Regulier: € 18.50
    CJP / Stadspas / Student / 65+: € 16.50
  • Zaal
Horizontale luchtsalto’s en andere urban moves gaan samen met sierlijk gedraaide polsen en roffelende voeten uit de Kathak en Bharatanatyam. Het resultaat is een dynamische dansvorm die theatrale zeggingskracht heeft en mooi is om naar te kijken.”
- Trouw
Dans

In Two Minds

Kalpanarts | Kalpana Raghuraman

Een muzikale dansvoorstelling over macht, manipulatie en volgzaamheid

Coronapas ✅
Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.
-----

“Echte macht vereist geen arrogantie, een lange baard en een blaffende stem. Ware macht wurgt je met zijden linten, charme en intelligentie ”- Slavoj Žižek, Sloveense socioloog

De mens heeft een hang naar macht. Terwijl de een invloed wil uitoefenen op de ander lijken velen zich gewillig te voegen in de rol van volger. Onze samenleving en relaties zijn ervan doordrongen, vaak zonder dat we ons ervan bewust zijn. De Indiase leraar-leerling relatie is daar een goed voorbeeld van.

In In Two Minds onderzoekt Kalpanarts de principes van macht en manipulatie. De strategieën van de heerser en volger zijn complex, maar ook akelig eenvoudig. De vijf dansers en twee muzikanten maken dit spanningsveld voelbaar.

Kalpanarts liet zich inspireren door onder meer Bikram Choudhury, Mata Hari, Mao Zedong, en Donald Trump.

"Mata Pita Guru Deivam"
Sanskrit gebed uit veda's; Indiase geschriften
(vertaling: Moeder, Vader, Guru, God)

Livemuziek met celliste Maya Fridman (Rusland), en daf speler Farid Sheek (Iran).

Dance on Mute
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van Dance on Mute; een initiatief van Kalpanarts om voorstellingen beter toegankelijk te maken voor mensen met een gehoorbeperking. Kijk hier voor meer informatie over Dance on Mute.

Choreografie: Kalpana Raghuraman
Concept: Kalpana Raghuraman & Gysèle ter Berg
Zakelijk leider & artistic associate: Gysèle ter Berg
Dans: Bilal Bachir, Laila Gozzi, Indu Panday, Sooraj Subramaniam, Goda Žukauskaitė
Livemuziek: Maya Fridman (cello), Farid Sheek (daf)
Muziekcompositie: Simone Giacomini
Kostuumontwerp: Aziz Bekkaou
Lichtontwerp & toneelbeeld: Jeffrey Steenbergen
Dramaturgie: Marc Maris

Productieleider: Susanne Tuny
Pers & PR: Anke Riesenkamp
Projectleider Dance on Mute: Anke Riesenkamp
Grafisch ontwerp: Serena Kloet
Fotografie & Video: Bowie Verschuuren
Artistiek advies: Serge Aimé Coulibaly
Impresariaat: Gysèle Business & Arts
Model campagnebeeld: Farid Sheek
Met dank aan: Theater Korzo, Theater Dakota, Beppie Blankert, Stef Avezaat, Erik Pals, Sven Arne Tepl, Andrew van Esch, Roy de Hair, Marjet van Os

Website
Facebook
Instagram

Kalpanarts is in 2015 opgericht door Kalpana Raghuraman (artistiek leider & choreograaf) en Gysèle ter Berg (zakelijk leider & artistic associate). Maatschappelijke en aansprekende onderwerpen dienen als basis. Kalpanarts is een hedendaags dansgezelschap met een kleurrijke cast en achterban. Door Indiase dansvormen samen te brengen met urban- en hedendaagse dans, creëert Kalpanarts een genre overschrijdende danstaal. Als een hartslag is er altijd een sterk ritmisch element aanwezig in het werk. Kenmerkend is het gebruik van voetenwerk, handgebaren en mimiek.