Theater

Kibra Silensio

Ritzah Statia i.s.m. RIGHTABOUTNOW INC.
    • coronapas
    • afterparty
"De emotionele rijkdom die Statia in haar spel aan de dag legt is verpletterend – als ze aan het eind van de track haar ogen weer opslaat, onzeker maar ook defiant­ – stokt de adem in je keel."
- Theaterkrant
Theater

Kibra Silensio

Ritzah Statia i.s.m. RIGHTABOUTNOW INC.

Een solovoorstelling over 'de confidential files' die wij in onze hersenen bewaren. Afterparty met dj Jasmine Perez

Coronapas ✅
Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.
-----

Kibra Silensio (‘doorbreek de stilte’ in het Papiaments) is een solovoorstelling over 'de confidential files' die wij in onze hersenen bewaren. Waarom onderdrukken wij bepaalde ervaringen. Hoe dealt de nieuwe jonge Caribische generatie met moeilijke en traumatische belevenissen? Vooral in een community waar je opgroeit met de “omdat ik het zeg” en “suck it up” attitude. Een dynamische en muzikale voorstelling over Ritzah’s zoektocht naar haar 'database'.

Ritzah Statia is een fysiek theatermaker, urban danser, mimer en spoken word performer, die vanuit de urban-bronnen haar makersignatuur heeft ontwikkeld. Deze bronnen zijn voornamelijk de afro-Caribische cultuur en de hip-hop cultuur, haar Antilliaanse achtergrond en de zwarte vrouw. Zij is een van de makers-in-residence van RIGHTABOUTNOW INC.

"Ik ben begonnen als urban danser en opgeleid als mimer en theatermaker bij de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam die altijd haar wortels heeft gehouden in de “urban” scene. Het is een andere manier van storytelling. Dat is waar ik mijn grootste inspiratie vandaan haal." - Ritzah Statia

Kibra Silensio heeft de Best of Amsterdam Fringe Award 2021 gewonnen!
Uit het jury rapport: “The jury was very impressed by the unconventional and urgent way of storytelling used to shine a light on both very personal and very societal struggles.

Duur: 90 min.

Concept en performance: Ritzah Statia
Techniek en soundscape: Sem ten Haaf
Productie team: Vanessa Lagaudou en Alleryn Pengel
Makerscoaching: Kaja van Bruggen, Marjorie Boston, Maarten van Hinte
Met dank aan: dj Jasmine Perez, Maikel Bekker, Vincent Romijn, Oerol 2021

Website
Instagram