Prepare Festival: Bereid je voor op de makers van de toekomst

Weet jij al wat je gaat zien?

Prepare Festival: Bereid je voor op de makers van de toekomst

Weet jij al wat je gaat zien?

Vijf maanden lang hebben studenten van de AHK met ongetrainde spelers gewerkt aan dit festival.

Vijf maanden lang hebben studenten van de AHK met ongetrainde spelers gewerkt aan dit festival. Vanuit hun eigen fascinatie, met een verscheidenheid aan onderwerpen zoals mental health, identiteit, durven leven, de dood trotseren en de natuur omarmen. 

Tien voorstellingen, met thema's als angst voor de dood, omgaan met ouderdom en verval, je plek vinden in de grot stad als Queer, en contact maken met de natuur. En nog veel meer. 

De studenten leren niet alleen wat het betekent om een voorstelling te maken, maar doen ook ervaring op in bredere zin. Hoe werk je samen met de mannen van de techniek? En hoe zorg je ervoor dat er mensen komen kijken, door te praten met de marketing van CC Amstel en onze programmeur. 

Het Prepare Festival loopt van 9 mei tot en met 23 mei 2024. 

Weet jij al wat je gaat zien?

Bekijk hier het programma:

Denk maar niet dat ik weg ben: Beeldende, poëtische voorstelling over het leven groots vieren en het niet willen loslaten.

Voor de durvers: Vier professionele durvers je mee in hun tocht tussen leven en dood. Een emotionele fietstocht geleid door knal en klank.

Wortelzucht: Muzikale voorstelling over een sterk verlangen naar de wortels van je eigen verleden en de zoektocht naar een gezamenlijke geschiedenis.

HoofdPijn: In een maatschappij waar alles op hoge snelheid gaat en we onszelf en elkaar nauwelijks de ruimte geven om even helemaal stil te staan.

LANDMIJN: Een bericht van hoop en erkenning voor iedereen die worstelt met mentale gezondheidsproblematiek of iemand kent die dat doet.

Opgeflikkerd: Wat als je opgroeit in een omgeving die jouw identiteit ter discussie stelt?

RimpelVlakte: Hoe ga je om met het naderende verlies van wat je dierbaar is?

In een heel, heel, heel klein al: Beeldende, poëtische, voorstelling voor iedereen die even wil verdwijnen en even stil wil staan.

Met je oor tegen de grond: Hoe klinkt een plant die gekieteld wordt? Kunnen wij de taal van de bomen spreken?

Sound of Rotation: Techno is niet duister. Techno is liefde, maar diep.