Theater

BECOMING: A Rainbow Family

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede & Ro Rox Roxy Roxana Verwey
    • clubhuisproductie
    • queer
    • becoming
Theater

BECOMING: A Rainbow Family

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede & Ro Rox Roxy Roxana Verwey

Queering your friday night met fluïde theater, dialoog en feest

BECOMING is een fluïde bubbel vol diepgang. In deze vrijdagavondserie geven CC Amstel, Rikkert van Huisstede & Ro Rox Roxy Roxana Verwey elke editie een ander queer perspectief op identiteit en seksualiteit. Laat je onderdompelen in intimiteit, feest, sensualiteit, dialoog, kunst en glitter! Bij BECOMING geldt: meer is beter, kwetsbaarheid is kracht, feest is diepgang én iedereen is queer!

Welkom op avond II: A Rainbow Family

Deze avond wordt samengesteld i.s.m. Meer dan Gewenst (Nederlandse stichting voor regenbooggezinnen)

Dresscode **Rainbow Family Galore**

Taal: Nederlands

Programma

Welkom! Op deze avond is iedereen meer dan gewenst. In de warme sfeer van een stand up club, word je liefdevol overspoeld met verhalen over regenboogfamilies. Deze avond geeft platform aan álle mensen die níet kiezen voor een normatieve gezinssamenstelling: solo, trans-ouders, meer-ouderschap, bewust kinderloos, queerness in ouderschap en polyamorie. 

De persoonlijke betrokkenheid van de makers van de Becoming serie is het geheim achter de intieme en integere sfeer. In deze editie des temeer: Rikkert van Huisstede, programmamaker en co-host, wordt zelf binnenkort ouder. 

Becoming A Rainbow Family, wordt een avond met een lach en een traan, waarbij we ons hart ophalen aan de verhalen van alle dappere mensen die nieuwe scenario’s toevoegen aan het familiespectrum. Want ondanks dat dit spectrum erg breed is, zijn er maatschappelijk en wettelijk veel beperkingen. 

We zijn trots op de bijzondere line up van de avond te introduceren: 
Sara Coster host van de Meer-dan-gewenst-quiz! Rikkert gaat in gesprek met Rick Paul van Mulligen over de invloed van ouderschap op queer identiteit. Yora Rienstra vertelt en zingt over lesbisch ouderschap. Ryan Ramharak was zwanger als trans-persoon en vertelt samen met partner David Paul Ramharak-Peters over hoe ze gendervrij opvoeden. Nina de la Croix deelt haar perspectief als moeder in co-ouderschap met twee getrouwde mannen. We sluiten de avond af op de dansvloer met  DJ Maxime Duval.

Wij zijn Meer dan Gewenst, de Nederlandse stichting voor roze ouderschap. We zetten ons in voor LHBT’s die een gezin wensen of hebben. We organiseren informatiebijeenkomsten over juridische, sociale, medische en wetenschappelijke aspecten van LHBT-ouderschap. Ook organiseren we borrels en speeddates waar wensouders elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten voor roze gezinnen. Daarnaast voeren we een actieve lobby voor verbetering van rechten van ouders en kinderen, geven we voorlichting en informeren we de media.
Je kunt onze activiteiten, oproepen van wensouders en het laatste nieuws rondom roze ouderschap ook online volgen via onze nieuwsbrief, www.meerdangewenst.nl, Facebook, Instagram of Twitter.

Host: Rikkert van Huisstede
Programma: Rikkert van Huisstede, Loulou Sjerps en Meer dan Gewenst
Productie: Alejandra Zabala
Publiciteit: CC Amstel

Campagnebeeld: Mariola Lopez 

Foto Credit foto 1: Mona van den Berg
Foto Credit foto 2: Marie Wanders

 

Na acht succesvolle in theaterseizoen 2021-2022 ging BECOMING door met 3 nieuwe edities in het najaar van 2022:

vrijdag 7 oktober 2022
BECOMING: Decolonized i.s.m. Devika Chotoe (FiTe QLuB) & Fazle Shairmahomed (Analemma)

zaterdag 4 november 2022
BECOMING: A Rainbow Family
i.s.m. Meer dan gewenst

vrijdag 2 december 2022
BECOMING: A Ball i.s.m. BLACK PRIDE & PRINCE DIEGO MAKAVELI
zaterdag 3 december 2022 
SPECIAL PROGRAM: MX UNIVERSE BALL

Meld je hier aan voor de BECOMING nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe evenementen en meer! Of volg de community via Instagram.

Sign up here for the BECOMING newsletter to stay in touch and hear about new events and more! Or follow the community via Instagram.