festival

Verhalen in de Herfst

 

festival

Verhalen in de Herfst

Hét jeugdfilm- en theaterfestival in De Pijp

Verhalen in de Herfst is een tof festival in de herfstvakantie met mooie, grappige en spannende films, betoverend theater en inspirerende workshops. Al jaren organiseren wij dit festival samen met Rialto en OBA CC Amstel. Een week lang is er van alles te beleven, voor iedereen vanaf 2 jaar.

Programma CC Amstel

zo 11 oktober 15.00u
Buiten de Lijntjes (6+)
Slagwerk Den Haag

Muziek luisteren én tegelijkertijd samen tekenen, wat is er nou heerlijker dan dat? Een harmonieuze middag, waar iedereen tóch lekker buiten de lijntjes kleurt.

ma 12 oktober 10.30u
Op avontuur! (8-12 jaar)
De Amsterdamse Jeugdtheaterschool

In deze theaterworkshop werkt je fantasie op volle toeren en speel je samen met de theaterdocent de sterren van de hemel. Je bedenkt samen hoe het verhaal afloopt, welke personages er in voor komen en hoe de scènes gespeeld moeten worden.

di 13 oktober 11.00u
KLeuR! (2+)
Dadodans

Drup, spetter, klets. Een danseres beweegt zich door de ruimte. Niet in haar eentje, maar gevolgd door allerlei kleuren verf.

wo 14 oktober 11.00u + 15.00u
PAK'M (3+)
BonteHond

Een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aan-geren. Wie pakt uiteindelijk wie? En heeft hij dan wel de juiste te pakken?

do 15 oktober 15.00u
Buurmans Keukenparade (0-99 jaar)
Plan d-

Een wervelende spicy kook-dans-show over de ultiem lekkerste gerechten uit de wereldkeuken. Voor iedereen van 0-99 jaar en iedereen die van eten houdt.

za 17 oktober 11.00u + 13.00u
Roodkapje (3+)
Het Kleine Theater

Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal, de wolf die haar en haar oma opeet. Ze besluit het eens helemaal anders te doen; ze kiest een ander pad.

zo 18 oktober 11.00u + 13.00u
Rapunzel (3+)
Het Kleine Theater

Rapunzel is een mooi maar eenzaam meisje. Ze zit al haar hele leven opgesloten in een hoge toren, helemaal alleen. Tot ze op een dag een ontdekking doet: er zit een deurtje in de toren, ze kan gewoon naar buiten! Voetje voor voetje betreedt ze deze, voor haar onbekende wereld.

Programma Rialto

HET MOLLETJE IN DE HERFST
Vier verrukkelijke, tijdloze tekenfilmpjes over het vrolijke en grappige Molletje dat met zijn vriendjes in het bos woont – voor de allerkleinsten.

JACKIE EN OOPJEN
De 12-jarige Jackie komt graag in het Rijksmuseum. Op een dag begint er een spannend avontuur als er een vrouw uit een schilderij van Rembrandt stapt: Oopjen!

MARONA
Het lieve en aandoenlijke straathondje Marona wordt op straat aangereden en heeft niet lang meer te leven. In die laatste momenten denkt ze terug aan haar leven; aan hoe ze ooit een schattige puppy was en aan alle mensen van wie ze heel veel gehouden heeft.

Meer info en tickets