Dans

Afrovibes Festival: Moving Beyond 2.0 + Dag Papa

AfroVibes
    • festival
    • double bill
    • dans
Dans

Afrovibes Festival: Moving Beyond 2.0 + Dag Papa

AfroVibes

Afrovibes Festival double bill dans met: Dag Papa van Alioune Diagne en Moving Beyond 2.0 van Kwanele Finch Thusi en Igor Vrebac i.s.m. New Dutch Connection en Codarts

Moving Beyond 2.0
Artists in residence Kwanele Finch Thusi en Igor Vrebac creëren nieuw werk i.s.m. New Dutch Connection en Codarts  

Kwanele Finch Thusi en Igor Vrebac zijn dit jaar één van de artists in residence bij Afrovibes. Zij zullen vanaf september een aantal weken werken met makers/performers van New Dutch Connection en met studenten van Codarts om een nieuwe etude van te maken, dat gepresenteerd zal worden tijdens Afrovibes Festival.

Duur: ± 30 minuten

Werk van Kwanele Finch Thusi 
Werk van Igor Vrebac

Dag Papa
door Alioune Diagne

In de voorstelling Dag Papa onderzoekt de Senegalese choreograaf, danser, kunstschilder én vader Alioune Diagne de mannelijke lijn in zijn familie.

Wat verandert en wat blijft hetzelfde als je vader wordt? Wat geef je als vader door aan je zoons en wat niet? Hoe zwaar wegen de vorige generaties op de keuzes die je maakt voor de toekomstige generatie? Ga je gaandeweg steeds meer op je vader lijken, of juist niet?

Dag Papa is een ontroerende solovoorstelling, waarin Alioune dans, tekst en schilderkunst met elkaar verweeft – net als zijn opa, die wever was.

Duur: 60 minuten

Concept, choreografie en dans: Alioune Diagne
Regie: Leo Spreksel
Decor: Alioune Diagne
Muziek: Jorg Schellekens
Productie: Stichting Duo Solo Danspartners en Theater a/d Rijn
Fotografie: Edwin Smits
Met dank aan: Provincie Overijssel, Stadsgehoorzaal Kampen, BNG Cultuurfonds, Grand Theater Groningen en Theater a/d Rijn

‘In dance I show my soul, my body, my skin – my story’ - Alioune
 
Dansmaker Alioune Diagne is afkomstig uit Saint-Louis, Senegal en woont sinds vijf jaar in Nederland. Als maker toont hij vier gezichten; danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en programmeur. Met het vertellen van verhalen over zijn roots laat Alioune Diagne het verleden leven in de toekomst. De afgelopen tien jaar heeft hij een multidisciplinaire culturele broedplaats opgezet in Saint-Louis, waar hij jaarlijks het internationale festival Duo Solo Danse voor hedendaagse dans organiseert. Ook heeft bij Compagnie Diagn’Art opgezet waarmee hij dansproducties maakt die wereldwijd te zien zijn. Alioune heeft nauwe banden met het Korzo Theater in Den Haag en een groot internationaal netwerk in de dans- en kunstensector. In Kampen is hij Huisgenoot bij de Stadsgehoorzaal.