Dans

Alph

Donna Chittick
    • première
    • laatste kaarten

De mannen beproeven elkaar, en zijn tegelijkertijd in vertrouwen met elkaar. Is dat ware broederschap?

Dans

Alph

Donna Chittick

My brother, my rival, my shadow

Een dansvoorstelling die masculiene energie weerspiegelt. De mannen tonen niet alleen hoe ze op elkaar reageren en met elkaar bewegen, maar ook hun onderlinge rivaliteit, hun worsteling met zichzelf en het onderlinge vertrouwen.

Vier dansers nemen ons mee in hun wereld. Trots, kracht en zelfvertrouwen lijken te leiden tot onderlinge rivaliteit. Toch zijn de mannen ook verbonden door een worsteling die ze in elkaar herkennen. Een gemeenschappelijke strijd die ze verbindt en ze tegelijkertijd lijkt te dwingen in de rol van de alfa man. De mannen beproeven elkaar, en zijn tegelijkertijd in vertrouwen met elkaar. Is dat ware broederschap?

Nieuwe maker Donna Chittick presenteert met deze nieuwe voorstelling haar blik op broederschap. Ze toont haar blik op de kracht en kwetsbaarheid van de man. Zowel in haar directe als indirecte omgeving ziet Donna de kracht en ook de worsteling van haar broeders, het stigmatiserende beeld van de alfa man waaraan zo moeilijk te ontsnappen lijkt. In deze dynamische dansvoorstelling worden de masculiene elementen in verschillende hiphop dansstijlen verkend, en soms ook verlaten. De intensiteit van het onderwerp wordt versterkt door de scherpe muziekkeuze van Donna en componist DJ Lovesupreme.

Duur: 50 min.

Choreografe Donna Chittick is een van de nieuwe makers die de komende tijd door het Fonds Podiumkunsten wordt ondersteund. De meesten zullen haar kennen van het hiphopdansgezelschap BackBone van choreografe en sociologe Alida Dors. Donna is al jaren een belangrijk lid van de maakkern van Alida Dors. Eerder ontwikkelde ze haar danstaal bij hiphopcentrum Solid Ground Movement en bij productiehuis Korzo. Haar eerste voorstelling Together, over sisterhood, werd goed ontvangen en speelde op uiteenlopende festivals als het Afrovibes festival, Amsterdam Fringe Festival en het WhatYouSee festival. In 2021 wordt Together hernomen.

Choreografie: Donna Chittick
Dansers: Juersson Hermanus, Giovanni Pisas, Ibrah Silas Jackson & Waikuma Pentury Lichtontwerp: Jeffrey Steenbergen
Licht en techniek: Simchah Hoed
Kostuums: Kenley Chittick
Muziek: DJ Lovesupreme
Campagnebeeld: Bowie Verschuuren
Dramaturg: Leo Spreksel
Artistiek/dramaturgisch advies: Alida Dors en Peggy Olislaegers
Productie: Angelique van Beckhoven
Zakelijk leider: Ger Jager
Publiciteit: Yoram Otten
Met speciale dank aan: Fonds Podiumkunsten, BackBone, CC Amstel en Solid Ground Movement