Theater

De Avondroute

CC Amstel, Tempel & Cinetol
    • highlight
    • festival
    • clubhuisproductie
Theater

De Avondroute

CC Amstel, Tempel & Cinetol

CC Amstel, Tempel en Cinetol nemen je mee op tour langs muziek, theater & performance!

Tickets voor één van de onderstaande routes kosten €10 en koop je via deze link

Dit jaar is het Ruwe Diamant Festival verdeeld over twee dagen: op vrijdag 23 juni in de avond (binnen in Cinetol, Tempel en CC Amstel) en op zaterdag 24 juni overdag op en rond het Tolplein. 

Op vrijdag 23 juni presenteren Cinetol, Tempel en CC Amstel: De Avondroute. Deze drie culturele plekken bevinden zich in een driehoek rond de Tolstraat. We nemen je mee op tour langs de drie podia door middel van drie route keuzes. Elke route brengt je langs een optreden in Cinetol, een voorstelling bij CC Amstel en een performance bij Tempel, allemaal op één avond! Onder begeleiding van een performer en stadsdichter word je van podium naar podium geleid. De avond wordt afgesloten met een afterparty.

Opening en afsluiting door chamezanger en fenomeen Martin Malibu. 

Koop een ticket voor één van de onderstaande routes en beleef theater, muziek en cultuur op 1 avond!

Alle routes starten voor Cinetol op het plein om 20.00 uur. Daarna begint elke route op een ander podium tegelijk om 20.30 uur.

Start | 20.00 uur
Showtime | 20.30 uur
Tickets | €10*

Koop hier je tickets voor de gele route

Koop hier je tickets voor de rode route

Koop hier je tickets voor de blauwe route

* Voor bewoners van de Diamantbuurt geldt een verlaagd tarief van 2,50. Er zijn beperkte plekken beschikbaar. Je kan een ticket tegen gereduceerd tarief reserveren door te mailen naar info@cinetol.nl

GELE ROUTE (route 1): 

20:30 Start in Cinetol met Jane Bergkotte + Oliv Oliv: Oliv Oliv (Olivier Terpstra) en Jane Bergkotte werken samen aan een liveshow waarin het publiek onderdeel kan worden van het decor. Verwacht energieke dansbare muziek in een wereld vol projecties waar je als publiek doorheen kan bewegen. Jane's beelden reageren op zichtbare en onzichtbare manieren op de muziek die Oliv Oliv maakt met zijn modulaire synthesizer.

21:15 Tempel met Able Noise V2: Experimenteel baritongitaar- en drumduo. Voor elke route hebben ze iets anders in voorbereid. Dus elke show is uniek! Het duo Able Noise (Alex en George) komt uit Den Haag en Athene. Door het gebruik van stem, tapes en alternatieve manieren om hun instrumenten te bespelen, creëren ze een minimale visuele en muzikale performance. In live concerten wordt hun muziek vooral gevormd door de lichamelijkheid van hun spel, de akoestische en esthetische eigenschappen van de ruimte en de dynamiek tussen henzelf en het publiek.

22:00 En sluit af in CC Amstel met o.a. Dayna Martinez Morales - Movementalist: Healing Trace. Gezamenlijk vertragen, luisteren, ruiken, proeven, zien, aanraken en tenslotte loslaten.
Dayna Martinez Morales is een danser, geboren in Bolivia, opgegroeid in Duitsland. In haar performance staan rituelen centraal. Dizzi Geetha is een queer artiest, hen is componist, multi-instrumentalist en DJ. Pablo Alanes is een multidisciplinaire artiest uit Bolivia, hij zorgt voor een plek om mensen te verbinden door oude technieken.


Koop hier je tickets voor de gele route


RODE ROUTE
 (r
oute 2):

20:30 Start in Tempel met Able Noise V1: Experimenteel baritongitaar- en drumduo. Voor elke route hebben ze iets anders in voorbereid. Dus elke show is uniek! Het duo Able Noise (Alex en George) komt uit Den Haag en Athene. Door het gebruik van stem, tapes en alternatieve manieren om hun instrumenten te bespelen, creëren ze een minimale visuele en muzikale performance. In live concerten wordt hun muziek vooral gevormd door de lichamelijkheid van hun spel, de akoestische en esthetische eigenschappen van de ruimte en de dynamiek tussen henzelf en het publiek.

21:15 CC Amstel met House of Circus: Rechtstreeks uit de jaren 80 werken deze fitness babes zich in het zweet, met jou erbij! Deze interactieve work-out is een échte work-out; theatraal, komisch en actief tegelijk. Het maakt niet uit of je een fitnesspro bent, een mooiweersporter of een newbie in de gym. Ze slepen je er doorheen.

22:00 Cinetol met Danny Dubb: Danny Owusu Williams, ook wel bekend als Danny Dubb, behoort tot de nieuwe lichting aan Nederlandstalige r&b artiesten die een vleugje nostalgie in een nieuw jasje brengen. Geïnspireerd door grootheden zoals Aaliyah, Donell Jones, Sade en Jay Z zorgt Danny voor zijn eigen unieke volwassen muziekstijl.

Koop hier je tickets voor de rode route


BLAUWE ROUTE (route 3):

20:30 Start in CC Amstel met Dayna Martinez Morales - Movementalist: Gezamenlijk vertragen, luisteren, ruiken, proeven, zien, aanraken en tenslotte loslaten. Dayna Martinez Morales is een danser, geboren in Bolivia, opgegroeid in Duitsland. In haar performance staan rituelen centraal. Dizzi Geetha is een queer artiest, hen is componist, multi-instrumentalist en DJ. Pablo Alanes is een multidisciplinaire artiest uit Bolivia, hij zorgt voor een plek om mensen te verbinden door oude technieken.

21:15 Cinetol met Milou Mignon + Kike Zwagerman + Pau Sola: Milou Mignon is zangeres en theatermaker. Haar liedjes klinken als eigentijdse muziekdoosjes à la Spinvis, Edith Piaf en de sprookjes van Hans Andersen. Voor het Ruwe Diamantfestival maakt ze onder begeleiding van live muziek poëzie, waarbij ze zich laat inspireren door de buurt. 

22:00 Tempel met Able Noise V3: Experimenteel baritongitaar- en drumduo. Voor elke route hebben ze iets anders in voorbereid. Dus elke show is uniek! Het duo Able Noise (Alex en George) komt uit Den Haag en Athene. Door het gebruik van stem, tapes en alternatieve manieren om hun instrumenten te bespelen, creëren ze een minimale visuele en muzikale performance. In live concerten wordt hun muziek vooral gevormd door de lichamelijkheid van hun spel, de akoestische en esthetische eigenschappen van de ruimte en de dynamiek tussen henzelf en het publiek.

Koop hier je tickets voor de blauwe route

---
De Avondroute is onderdeel van Ruwe Diamant Festival 2023 en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Amsterdam en het Cultuurfonds.

Kom ook naar het Ruwe Diamant Festival op zaterdagmiddag 24 juni op het Tolplein & Cullinanplein!