Jeugd

Het Groene Meisje

MaxTak
    • jeugd
    • familievoorstelling
    • 8+
    • workshop
    • highlight
"Muzikaal is er in deze voorstelling sowieso veel te beleven: er is veel dynamiek en variatie in de composities van Timo Tembuyser, er zijn mooie solo’s en prachtige meerstemmige zangstukken." - Theaterkrant
Jeugd

Het Groene Meisje

MaxTak

Een muzikale voorstelling voor mens en plant.

Een pratende computer, zuurstof uit apparaten, een digitale zon en bestek van plastic. Welkom in het extreem smetteloze huis van Perry & Loek, de eigenaren van een chemisch schoonmaakbedrijf. Terwijl Loek zich elke dag een hernia schrobt, zit Perry thuis. Hij is allergisch voor alles wat van buiten komt. Met name voor planten en kinderen.

Op een dag staat er tot hun onaangename verrassing een meisje op de stoep. Wat komt ze doen? Waarom gaat ze niet weg? Wat heeft ze eigenlijk bij zich, in die doos? En waar komt die muziek toch steeds vandaan?

Het Groene Meisje is een zeer hygiënische familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar vol spetterende muziek en zang, schoonmaakmiddelen, geheimzinnige superkrachten en groene hamburgers.

Power to the plants!

Duur: 60 min.

Green Welness
Neem je plant mee naar het theater! In de Green Wellness geef je je plant een heerlijke opknapbeurt met behulp van junglesprays, groeilampen en afstofborsteltjes. Je plant voelt zich als herboren! Als je je opgefriste plant daarna in het speciale plantenrek zet, dan speelt hij ook nog eens een hoofdrol in de voorstelling Het Groene Meisje.

Knutselen
Maak je eigen "groene" slinger aan de grote knutseltafel in de foyer.

Plantenquiz
Test je plantenkennis bij de MaxTak-plantenquiz! Verspreid door het gebouw staan plantenkastjes met quizvragen. Vind alle kastjes en beantwoord de vragen.

Zangworkshop
In deze workshop ontdek je de superkracht die loskomt als je samen muziek maakt én leer je in no time meerstemmig zingen. Wedden dat je swingend de zaal verlaat? Zangeres Lucienne Lardenoye trakteert het publiek direct na afloop van de voorstelling op een swingende zangworkshop.

Locatie: Maakplaats, CC Amstel
Duur: 45 minuten, na afloop van de voorstelling
Aanmelden: ja, reserveer je gratis ticket (per deelnemer) via Tickets in de rechterkolom

Vlog 1: Maak je eigen bloementuintje

Vlog 2: maak een schort van je oude jeans

Concept: Marije Gubbels, Manon Wittebol, Nora Duijf
Tekst: Leon Brill
Regie & liedteksten: Marije Gubbels
Composities en muzikale leiding: Timo Tembuyser
Spel en zang: Albert Klein Kranenburg, Lotte Pierik, Lucas Schilperoort, Job Greuter
Cello/toetsen: Job Greuter
Vormgeving: Marlies Schot
Lichtontwerp: Gé Wegman
Techniek: Johan de Koeijer
Dramaturgie: Manon Wittebol
Productie: Kim Eldering
Zakelijke leiding: Nora Duijf
Publiciteit: Elselien Leemhuis
Publiciteitsbeeld: Esther de Boer – Es & zn
Scenefotografie: Bart Grietens

Website MaxTak
Facebook MaxTak

"In de lekker vet aangezette regie van Marije Gubbels levert het een hoop kijkplezier voor de achtplussers op. (...) Muzikaal is er in deze voorstelling sowieso veel te beleven: er is veel dynamiek en variatie in de composities van Timo Tembuyser, er zijn mooie solo’s en prachtige meerstemmige zangstukken." Sander Janssens in Theaterkrant

"Het Groene Meisje houdt je constant op het puntje van je stoel. Het maken van nieuw schoonmaakmiddel zorgt door de rookmachines en explosies voor een hoop spektakel. Verder is er nog een grappig pratende computer en worden de mooie liedjes live begeleid op cello en toetsen. Maar misschien wel het belangrijkste: de voorstelling laat je nadenken over in welke wereld jij wilt leven. Eentje gemaakt van plastic of van groen?" Kidsweek ★★★★ 1/2

"[...] het is de intelligentie van de plotwendingen die Het groene meisje echt de moeite waard maakt. Naarmate het verhaal vordert, wordt de generatiestrijd rond klimaattransitie steeds meer op de spits gedreven, en raakt Gubbels op speelse wijze aan deelthema’s als greenwashing en post- en transhumanisme. De radicalisering van Destiny is prikkelend: pas als we ons mens-zijn achter ons durven te laten, komt de oplossing in zicht." Marijn Lems in NRC 

Het Groene Meisje doet mee met de Stadspasactie. Heb je een Stadspas met groene stip, dan betaal je slechts €1,00 per ticket voor kinderen en begeleiders. Tickets zijn aan de kassa te koop in combinatie met je Stadspasummer. Via het Stadspas-label zie je welke voorstellingen meedoen met de actie.