Muziek(theater)

Het hele eieren eten

Stichting Cherubino

Wat was er eerder: angst of liefde?

Muziek(theater)

Het hele eieren eten

Stichting Cherubino

Wat was er eerder: angst of liefde? In deze operette, gebaseerd op Le Docteur Miracle van Bizet, zingen vier jonge zangers de sterren van de hemel in dolkomische een voorstelling vol absurdisme, spontaniteit en humor.

Wat was er eerder: angst of liefde? Over deze kip-of-het-ei-kwestie gaat onze operette, gecomponeerd door Georges Bizet (Carmen, Parelvissers). Vier professionele jonge zangers ontdekken: zonder liefde geen angst en zonder angst geen liefde. En wat brengt dan meer liefde en angst dan een relatie of – nog erger – het huwelijk? De spanning tussen het gefrustreerde oudere echtpaar en de kalverliefde van de jongelingen is om te snijden! In een voorstelling vol absurditeit, spontaniteit en humor zingt ons dolkomische kwartet de sterren van de hemel.

Stichting Cherubino maakt snelkook-operettes met bewegingsregisseur Panda van Proosdij, bekend van succesvolle studentenkoren in Nijmegen en Amsterdam. Typisch voor haar voorstellingen zijn associatieve improvisatie, onderlinge chemie en integratie van ‘ongelukjes’ tijdens de ultrakorte repetitieweek. Want, zoals ze zelf zegt: "Met de juiste producten en de juiste voorbereidingstijd is koken een koud kunstje!"

Cherubino gaat terug naar de kern van operette: vocale topkwaliteit, scherpzinnige humor en actuele thema’s die aansluiten bij een breed en jong publiek. Hoe beter dan met aanstormend professioneel zangtalent? Zij staan aan het begin van hun carrière, koken over van enthousiasme en weten wat er speelt in hun generatie. Niet bang om ouderwetse praktijken in de operawereld aan de tand te voelen, krijgen zij bij Cherubino volop ruimte voor eigenheid.

Concept, regie: Panda van Proosdij
Compositie: Georges Bizet
Vertaling, bewerking: Jeroen Sarphati
Uitvoering: Nick van Kuipers, Lucie van Ree, Lida Straathof, Nathan Taks, Mark Toxopeus
Decor: Tom Lugtmeijer
Licht: Bas Berendsen
Kostuums: Caecilia Bakker
Productie: Sophie van Weeren
Fotografie: Adelaide Rosina
Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds (Van Berkelfonds en afdeling Utrecht), NORMA Fonds, Voordekunst

Duur: 60 min.

Website Cherubino