Theater

Het Proces I en II

Toneelgroep BAM!

Absurdistisch, onnavolgbaar en verstikkend

Theater

Het Proces I en II

Toneelgroep BAM!

Het Proces I en II: een double bill van twee absurdistische voorstellingen die beiden vertrekken vanuit Franz Kafka’s roman Het Proces

Toneelgroep BAM! presenteert de double bill Het Proces I en II. Deze voorstellingen zijn zowel los van elkaar te zien als achter elkaar. Voor beide voorstellingen is het mogelijk om losse tickets te kopen à 12,50 of een passe-partout à 20,-. Passe-partouts zijn alleen via deze link te koop!

Programma
vr 7 juni 20.00u - Het Proces I
vr 7 juni 21.30u - Het Proces II

za 8 juni 20.00u - Het Proces I
za 8 juni 21.30u - Het Proces II

zo 9 juni 15.00u - Het Proces I
zo 9 juni 16.30u - Het Proces II

zo 9 juni 20.00u - Het Proces I
zo 9 juni 21.30u - Het Proces II

Het Proces I
Een acteur wordt wakker op toneel. Naast zijn bed staan twee acteurs - vermoedelijk spelen ze agenten - die hem vertellen dat hij in een proces zit. Al snel wordt het hem duidelijk dat dat proces een voorstelling is over het meest ingewikkelde proces aller tijden: het verstikkende, bureaucratische rechtsproces van het personage Josef K. uit Kafka's roman. Maar hoe speel je in vredesnaam een voorstelling over één van de meest onnavolgbare verhalen uit de literatuurgeschiedenis? In de ruim 100 jaar dat de roman bestaat heeft niemand, Josef K. incluis, vat kunnen krijgen op de bureaucratische nachtmerrie die K. in de greep houdt. Is een theaterbewerking dan nog wel gewenst? En zijn bureaucratische systemen wel hip en hot genoeg om theater over te maken?

Het Proces II
Een acteur wordt wakker op toneel. Naast zijn bed staan twee acteurs - vermoedelijk spelen ze agenten - die hem vertellen dat hij in een proces zit: het verstikkende, bureaucratische rechtsproces van het personage Josef K. uit Kafka’s roman. Maar daar komt de acteur die Josef K. speelt zijn bed niet voor uit. Bureaucratische organisaties zijn nu eenmaal onderdeel van een samenleving. Veel interessanter is hoe je als individu - tussen alle opgelegde regels en systemen door - een gelukkig, evenwichtig en zelfontplooid leven kan nastreven. En een theatervoorstelling is hét middel bij uitstek om je daarbij te helpen. Want het nastreven van geluk is niet altijd even makkelijk. Dat is op zichzelf al een verstikkend proces - met een wirwar aan regels en systemen.

Regie: Gary Blufpand
Tekst: Joeri Vos                                        
Spel: Tiago Abas, Ika Berman, Rutger Beugeling, Lara van Dijken, Desi Ducrot, Jiyan Düyü, Jolijn van Ginkel, Eva Groenendijk, Sjoerd Joosten, Caroline ten Kate, Ben Koopman, Claudia Lucassen, Menno Sedee, Lindsey Smits, Rebecca Trouwee, Mark van Welzenis
Dramaturgie: Daniëlle Ludwig                                                 
Decor, licht, techniek: Tom Brinkkemper                                              
Productie: Iman Sanichar, Maartje Rietsema
Fotografie: Rosemarijn van Hoof

Duur: 2x 60 min.

Website Toneelgroep BAM!
Facebook Toneelgroep BAM!