Keti Koti: (Y)Our Eyes Only
Clubhuis ProductiesEen immersieve urban danstheater voorstelling die centraal staat voor Amsterdam Zuidoost. De dansers zijn er opgegroeid en wonen in het bruisende stadsdeel. Zuidoost omvat bijzondere verhalen over het opgroeien als donkere man in Nederland, de struggle om je persoonlijke doel te behalen, voelt voor velen toch een onmogelijke opgave vanwege diverse factoren.
De voorstelling vertelt de realiteit van een groep individuele mannen, met eigen dromen, doelen, competenties en talenten die zich proberen te profileren binnen de gestructureerde maatschappij, waarin vooroordelen en ongelijkheid helaas nog steeds tot de hedendaagse maatschappelijke problemen horen. Door de vertekende beelden in de media en door de maatschappij maakt het deze jonge mannen extra moeilijk om een gelijkwaardig leven te leven. Tijdens hun opvoeding wordt er van alles aangeleerd, maar de realiteit laat vaak een totaal andere kant van het leven zien. Zelf moeten zij op zoek gaan naar hun eigen waarheden, en proberen om hun persoonlijke blokkades onder ogen te zien, om uiteindelijk hun eigen dromen te volgen . Behalen zij hun doelen, of zijn zij overgeleverd aan wat de maatschappij van hun verwacht?
Bezoekers zijn onderdeel in de voorstelling. Alle standaard vooroordelen over het theater worden bij binnenkomst verbroken. Je wordt geforceerd als kijker om zelf op het podium te staan, wordt geconfronteerd met je eigen denk- en kijkwijze over jezelf en de maatschappij en wordt geïnspireerd hoe je deze wijze kan veranderen naar een positiever zelfbeeld en je eigen doelen en dromen kan navolgen.
Hierdoor zal elke voorstelling een unieke belevenis op zich zijn. De choreograaf koos bewust voor deze uitzonderlijke locatie, om het metaforische aspect van de maatschappij te vertegenwoordigen
Keti Koti bij CC Amstel
Op 1 juli vieren we Keti Koti bij CC Amstel, zoals in 2023 en de jaren daarvoor: met een voorstelling, maaltijd en dialoog. De voorstelling, (Y)Our Eyes Only is een dansvoorstelling over jonge zwarte mannen die te maken krijgen met vooroordelen, racisme, ongelijkheid en vertekenende beelden in media. Ze nodigen het publiek uit om je gedachtegang te veranderen naar een positiever zelfbeeld, om ook jouw dromen te kunnen naleven.
Na de voorstelling kan er Heri Heri gegeten worden in de foyer, waar artiest MC Sranang je meeneemt in het verhaal van Dora Tamana, de Zuid-Afrikaanse verzetsstrijdster naar wie ons plein is vernoemd. De afgelopen tijd hebben een aantal partijen uit de buurt de handen ineengeslagen met buurtbewoners om meer aandacht te genereren voor dit icoon, dit heeft ervoor gezorgd dat er wordt gewerkt aan een nieuw monument! Zij vormt het startpunt voor de dialoog, onder leiding van Dialoog in Actie.
Inloop 18:30
Voorstelling 19:00
Dialoog en maaltijd 20:00