Jeugd

MEIS!

Boeschoten & Guthman
    • try-out
    • jeugd
    • 6+

Hoor je de bladeren knisperen?

Jeugd

MEIS!

Boeschoten & Guthman

Een spannend en humoristisch sprookje over een dapper meisje dat zichzelf moet redden.

Het geheim van het bos

Hoor je de bladeren knisperen? Hoor je de takken knakken? Hoor je het geritsel in de toppen van de bomen? De kleine Meis dwaalt in haar eentje door het bos totdat ze plots oog in oog staat met een muis op een rood racefietsje. Hij verklapt haar het grote geheim: alle dieren kunnen praten! En zo begint het avontuur van haar leven.

Ze ontdekt een wereld vol sprekende dieren. De boze bromvlieg die altijd chagrijnig is en de slinkse vos die haar steeds dieper het bos in lokt. Langzaam komt ze erachter wie er te vertrouwen is en wat de regels van het bos zijn. Maar hoort Meis nou bij de dieren of blijft ze toch een mens? MEIS! is een spannend en humoristisch sprookje over een dapper meisje dat zichzelf moet redden.

Tekst: Tom Sijtsma
Spel: Ottolien Boeschoten, Gerold Guthman
Campagnebeeld: Kleis Kemperman

Duur: 55 min.

Over Boeschoten & Guthman
Boeschoten en Guthman maken heldere, verhalende voorstellingen waarin de verbeelding altijd op een onverwachte manier wordt uitgedaagd. Ottolien Boeschoten vermaakte late luisteraars jarenlang in Nachtzusters op de VPRO-radio, later was zij een vaste waarde in de Ons kent ons-rubriek van Man bijt hond. Gerold Guthman is al twee decennia een bekend gezicht in het Nederlandse jeugdtheater, hij speelde bij vele jeugdtheatergroepen.