Theater

Oranjekerk & Khadija Massaoudi

CC Amstel
    • clubhuisproductie

Oranjekerk

Theater

Oranjekerk & Khadija Massaoudi

CC Amstel

Voor Eerst zien dan geloven dook Khadija Massaoudi het gebedshuis de Oranjekerk in en ging op zoek naar het gezamenlijke verhaal van de gemeenschap en haar buren. Wegens corona kwam dit in een andere vorm tot uiting dan de eerder bedachte voorstellingen.

Over de Oranjekerk
De Oranjekerk vormt een hechte geloofsgemeenschap in de Pijp: open, uitnodigend, gastvrij en veelkleurig. In deze kerk ontmoeten mensen elkaar bij blijde gebeurtenissen als doop, belijdenis en huwelijk en bij droevige als een begrafenis. Bovendien genieten ze er samen van eten, muziek, beeldende kunst en het Bijbelse groen van het Oranjehof, onze prachtige binnentuin.

De Oranjekerk is een levendige kerk, waar iedereen een steentje aan bijdraagt. Er is ruimte voor vernieuwing, zonder het verleden af te schrijven. Ze voelen zich betrokken bij elkaar, bij de buurt en bij iedereen die dichtbij of ver weg hulp of aandacht nodig heeft.

De Oranjekerk is een protestantse wijkgemeente van de Protestantse Kerk Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Protestantse Kerk in Nederland.

Over Khadija Massaoudi
Khadija Massaoudi is geboren en getogen in Amsterdam. Ze is schrijver, theatermaker, journalist en bezingt de liefde in verschillende talen. De werkmethode van Massaoudi is vaak een journalistieke methode. Vanuit interviews en persoonlijke analyses verzamelt ze theatraal materiaal #docutheater

Khadija onderzoekt de mens, laag voor laag, en durft in emotionele lagen te komen die mensen vaak te confronterend en eng vinden.