Muziek(theater)

Out of The Box

The 100 Hands
    • 6+
    • beeldend theater
Muziek(theater)

Out of The Box

The 100 Hands

Fysieke, beeldende voorstelling over creativiteit binnen beperking.

Deze voorstelling wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen nieuwe datum. 

out of the box? 
Je kent ze wel, mensen die zeggen dat je gewoon even ‘out of the box’ moet denken. Maar ‘de box’ heeft nogal wat verschillende betekenissen: van ‘baby-parkeerplaats’, tot een wereld overheersende samenzwering, van lekker in je comfortzone zijn tot een kooigevecht. Dus wat betekent ‘de box’ eigenlijk voor verschillende mensen?

van alle kanten
In deze fysieke, acrobatische en beeldende locatievoorstelling voor jong en oud, ontmoet een groep mensen elkaar in een beperkte ruimte - een levensgrote box waar je van alle kanten in kunt kijken. Waar één persoon hard werkt om in de box te komen, wil een ander alle binnenruimte voor zichzelf, terwijl een volgende zich juist van alle grenzen probeert te ontdoen. Als publiek wordt  je op ongedwongen wijze betrokken bij de voorstelling, die zowel in-, als ’out of the' box plaatsvindt. Zou je iemand die de box in wil helpen, tegenhouden of kijk je alleen maar toe? Hoort die jongen die daar verderop staat nou bij de voorstelling of niet? Of je zelf even de box in wil?

aaneenschakeling
In een aaneenschakeling van atletische dans, beeldende verstilling en acrobatische vondsten ontvouwt zich de zo menselijke impuls om ons vrij te vechten, alsmede de behoefte aan samenhorigheid. Out of the Box is een lichtvoetige reflectie op tijden van aanpassing en afstand houden, maar bovenal een ode aan de creativiteit die je kunt vinden binnen beperking.

 

"De dansers tasten ook elkaar af, met hun ogen, met hun lijven, langzaam sierlijk, even is er een onverwachtse beweging, en dan wordt het weer langzaam stil. Als roofdieren wachten ze op het juiste moment om toe te slaan, de ander te snel af te zijn." - Tuur Devens (Theaterkrant)

 

credits:

Concept: Jasper Džuki Jelen & Mojra Vogelnik Škerlj
Choreografie: Jasper Džuki Jelen 
Dans: Bryan Atmopawiro, Alison Duarte, Myrthe Marchal, Nathalie Schmidt
Muziek: ArthurMusic
Kostuums: Esther Sloots
Ontwerp box: Menno Boerdam
Bouw box: Jitze Wils
Fotograaf: William van der Voort