Jeugd

Rapunzel

Het Kleine Theater
    • festival
    • jeugd
    • 3+
    • familievoorstelling
    • coronapas
Jeugd

Rapunzel

Het Kleine Theater

Familievoorstelling over Rapunzel die al haar hele leven lang opgesloten zit in een toren.

Rapunzel is een meisje, een mooi maar eenzaam meisje. Ze zit al haar hele leven opgesloten in een hoge toren, helemaal alleen. De enige persoon die ze ziet is de heks, haar petemoei, die elke dag langs haar lange haar omhoog klautert. Rapunzel heeft geen idee dat er een wereld is buiten haar toren, een wereld vol van avonturen.

Tot ze op een dag een ontdekking doet: er zit een deurtje in de toren, ze kan gewoon naar buiten! Voetje voor voetje betreedt ze deze, voor haar onbekende wereld. Vanaf dat moment zal ze nooit meer eenzaam zijn.

Duur: 40 min.

Concept, spel: Anke Engels, Nina van Koppen, Vimala Nijenhuis
Eindregie: Mischa Ardon
Geluidsontwerp: Richard Hakkenes
Decor doeken: April Bergvik
Fotografie: Dorien Grötzinger

Website Het Kleine Theater

Het Kleine Theater is het jeugdgezelschap van Anke Engels en Vimala Nijenhuis. Zij maken op de meest ambachtelijke manier theater. Zonder veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Verhalen, vaak sprookjes, waar ze hun eigen draai aan geven, zodat ze niet eng zijn voor de kleinste maar ook zeker niet saai voor de oudste. Vrolijke, muzikale, poëtische familievoorstellingen (3+) gebaseerd op een sprookje of een ander mooi verhaal. En uiteindelijk leeft iedereen nog lang en gelukkig.

Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.