Theater

Theater voor Keti Koti: SCHIJN

Maas theater en dans
Theater

Theater voor Keti Koti: SCHIJN

Maas theater en dans

Weet jij wie je voorouders zijn? Herdenk jij of vier jij je verleden? Of stop je het liever weg?

Over SCHIJN:

Er is veel gebeurd.

Veel om te bevatten.

Maar geen paniek.
Het geeft je handvatten.

Ons verleden laat je blijken dat je nog niet alles wist.

Schijn er licht op, anders heb je er geen zicht op.

Vibe met jezelf, met elkaar en het verleden.
Want dat maakt het heden.

En zo kunnen we streven naar hoe we verder willen leven.Weet jij wie je voorouders zijn? Herdenk jij of vier jij je verleden? Of stop je het liever weg? Met hiphop danstheater laat Maas theater en dans jou je licht schijnen op het koloniale verleden van Nederland.
In 2023 is het 160 jaar geleden dat Nederland de slavernij wettelijk afschafte in Suriname en Caribisch Nederland. Tien jaar later stopten ook de verplichte arbeidsjaren. Wat weten we hier eigenlijk over? En hoe gaan we er nu mee om?

Rappend en bouncend op de beat stuiteren Jasmin en Meis door de zaal. Dit is geen geschiedenisles over vroeger. Dit gaat over nu, over jou, en over hoe onze levens nog steeds worden gevormd door ons verleden. Bloedserieuze onderwerpen gaan we niet uit de weg, maar samen lachen ook niet.

----
Schuif na de voorstelling aan bij de dialoogtafels met (gratis) heri heri maaltijd! De gesprekken worden begeleid door Dialoog in Actie. De maaltijd wordt bereid door Annette Wirdjo en organiseert CC Amstel samen met Cinetol en Combiwel.

17.00 - 17.45 uur: voorstelling SCHIJN
18.00 - 20.00 uur: dialoogtafels met heri heri maaltijd

Bij Maas staan ontmoetingen centraal. Schijn is een ontmoeting tussen Maas en SERIÓÓS, tussen dansmakers en scholieren, tussen hiphop en geschiedenis. Jasmin Deekman en Meis Köster vormen samen SERIÓÓS. SERIÓÓS kaart serieuze onderwerpen aan met humor en ontspanning. Zo creëren ze ruimte om een mening te vormen over actuele kwesties als vrijheid, gelijkheid en inclusiviteit. SERIÓÓS beweegt vanuit de invloeden van straatdanscultuur, met name de hiphopcultuur. Dit zie je terug in hun rap en danstaal.

Concept, regie, spel: SERIÓÓS (Jasmin Deekman en Meis Köster)
Artistieke coaching: Anne Suurendonk
Decor: Dirk Sonneveld
Productie: Bobby van Liempd
Foto: Hilde Harshagen