Dans

Time and Again: Stories of Renewal

House of Makers
    • CC Amstel projecten
    • highlight

Een maand van verhalen vertellen, steeds weer

Dans

Time and Again: Stories of Renewal

House of Makers

Associated artist House of Makers presenteert makers van verschillende disciplines. Van dans en film tot live muziek, allemaal rond het thema vernieuwing

Op vrijdag 14 december organiseert associated artist House of Makers een avondvullend programma in CC Amstel rond het thema Time and Again: Stories of Renewal.

Als de dagen korter worden, keren we steeds meer naar binnen. Reflecteren we op wat er achter ons ligt, op wie we waren. Zo bereiden we ons voor op wie we vervolgens hopen te zullen zijn. December is de maand van de allerkortste dag, de langste, donkerste nacht. Het is ook de maand waarin de dagen weer langzaam lengen. Waarin we het einde van het jaar, en dan een nieuw begin vieren. Het is een maand van verhalen vertellen, steeds weer. Verhalen die we al zo goed kennen, die toch blijven resoneren, wellicht steeds iets anders. Het is de maand waarin licht het wint van donker. Van nieuwe voornemens, nieuwe beloftes, nieuwe hoop. Ieder jaar weer.

House of Makers nodigt makers van verschillende disciplines uit om werk te tonen dat reflecteert op het thema van vernieuwing. De avond zal bestaan uit dans, korte (dans) films en live muziek.

House of Makers x CC Amstel
House of Makers heeft verschillende malen met veel plezier en dankbaarheid voorstellingen gecreëerd voor Ostade A’dam, de voorvader van CC Amstel. In 2019 versterken House of Makers en CC Amstel hun band en wordt House of Makers officieel associated artist van het theater. Dit betekent dat House of Makers verschillende avonden zal programmeren en van CC Amstel de ruimte krijgt om avondvullende performances te maken waar verschillende open workshops aan vooraf zullen gaan.

House of Makers
House of Makers ontstond als de creatieve samenwerking tussen Matthew Pawlicki-Sinclair, Sterre van Rossem en Peter Leung; een danser, een schrijver en een choreograaf. Als creative directors van House of Makers ontwikkelen zij speelse, creatieve en interdisciplinaire concepten met een stevige nadruk op tekst, dans, licht en muziek. Wijnand van der Horst, lichtontwerper, heeft hen sinds het begin bijgestaan met zijn lichtontwerpen. Sinds november 2018 voegde Nicholas Thayer, componist, zich toe aan de kern van het gezelschap.

Concept, programmering: House of Makers
Uitvoering: House of Makers, Farben, Wijnand van der Horst, Jeroen Hoogaars, Frederik Kaijser, Anouk van Kalmthout, Peter Leung, Sanja Marusic, Francesca Peninguel, Erika Poletto, Patrick Radu, Sterre van Rossem, Julien Staartjes, Willem Stapel, Nicholas Thayer, Bowie Verschuuren


Duur: 3,5 uur

Website House of Makers
Facebook House of Makers