Circus

Tipping Point

Panama Pictures
    • circus
    • dans
  • Regulier: € 20.50
    Speciaal tarief CJP / Student / 65+: € 17.50
  • Zaal
Circus

Tipping Point

Panama Pictures

Adembenemende balans-act waarin zes performers de confrontatie aangaan met een groot, nauwelijks te bedwingen object

Het object oogt als een afgebroken deel van een scheepswrak of een stuk ruimteafval. Zodra de zes het beklimmen, kantelt het en moeten ze onmiddellijk reageren om zich staande te houden. Die instabiliteit versterkt zowel hun kwetsbaarheid als de afhankelijkheid van elkaar; elke beweging heeft invloed, op het object en op elkaar.

evenwicht
Tipping Point is een uitdagende voorstelling over afhankelijkheid, wisselende machtsverhoudingen en grote oncontroleerbare elementen. Met een unieke, krachtige taal op het grensvlak van dans en acrobatiek, vol van risico’s, weet Panama Pictures ermee de toeschouwers op het puntje van hun stoel te houden. 

De bewegingen worden begeleid, voortgestuwd, uitvergroot of juist ontkracht door een speciaal gecomponeerde muziekcompositie die bij vlagen larger than life is, maar op andere momenten juist de leegte benadrukt en de intimiteit van de performers voelbaar maakt.

Pia Meuthen: “We leven in instabiele tijden en het wordt steeds duidelijker hoezeer we mondiaal afhankelijk van elkaar zijn: elke beslissing heeft invloed. Soms is de consequentie van ons handelen, of juist de ontbrekende actie, voelbaar tot aan de andere kant van de wereld. Tipping Point bevraagt onze individuele vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid.”


'Een enerverende voorstelling waarin zes dansers de zwaartekracht trotseren en uitdagen. Het bewegende decor is fantastisch en alles bepalend. (Theaterkrant)'


credits: 

Choreografie Pia Meuthen
Dans en acrobatiek Tarek Rammo, Francesco Barba, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Arvi Yrjölä, Candela Murillo
Muziekcompositie Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta
Decorontwerp Sammy Van den Heuvel
Kostuumontwerp Sanne Reichert
Lichtontwerp Bart Verzellenberg
Dramaturgisch advies Camille Paycha, Julian Vogel, Guido Janssen
Choreografische assistentie en training Miquel de Jong