Dans

Wat is jouw verhaal? / Connecting Through Movement

ReDiscoverMe
    • dans
Dans

Wat is jouw verhaal? / Connecting Through Movement

ReDiscoverMe

ReDiscoverMe: Als je kunt loslaten wat je ooit kon, kun je pas zien wat je nu kunt.

Dansen met een chronische ziekte of beperking? Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij ReDiscoverMe wordt de deur op een kier gezet. Want als je kunt loslaten wat je ooit kon, kun je pas zien wat je nu kunt.

 

Wat is Jouw Verhaal?

ReDiscoverMe presenteert na het succesvolle Inclusive Dance Event 2023, binnen het thema 'Connecting Through Movement', een nieuwe productie met meerdere onderdelen: 'Wat is Jouw Verhaal?' 

(Re)DiscoverCafé
Voor '(Re)Discover Café' maakte choreograaf Janne Groen met tien dansers een eigen groepswerk rondom zelf ontworpen personages, met een eigen karakter, ervaringen en emoties. 

RDM Short Works
Choreograaf Maxi Hill realiseerde, samen met dansers uit de RDM-gemeenschap, vijf solovoorstellingen doordrenkt van een onderscheidend, persoonlijk tintje.

Spoken Word
Onder leiding van Sjaan Flikweert maakte deelnemers heel divers materiaal, dat op verschillende manieren binnen de voorstelling over het voetlicht gebracht zal worden.

  Guest – Danstheater Aard
Bij Danstheater Aard dansen dansers tussen 7 en 53 jaar samen. Kleine en grote lijven, groot, sterk en kwetsbaar, krioelen samen over het podium. Speel, speler, speelser.

 

Over ReDiscoverMe:

Stichting ReDiscoverMe richt zich op het aanbieden van dans(lessen) aan iedereen en in het bijzonder kwetsbare doelgroepen, waaronder mensen met een chronische ziekte. 

ReDiscoverMe maakt dans toegankelijk voor iedereen in de samenleving. Door de focus op inclusiviteit dragen deze danslessen, naast persoonlijke en creatieve ontwikkeling van de deelnemers, ook bij aan de discussie over de rol van (dans) kunst in een democratische samenleving. Inclusieve dans brengt als het ware de maatschappij in het klein op de dansvloer.

 

Credits: 

Concept: Damar Lamers

Tekst: Sjaan Flikweert ism. Dansers, Margriet de Jong

Choreografie: Janne Groen, Maxi Hill, ism. Dansers

Uitvoering: Juanita Adriaens, Jelle Bakker, Carolien van Dalen, Tom Gerson, Janne Groen, Henny Heijnen, Irina Kuian, Freerk Lenselink, Nonna Manis van den Boogaard, Claudio Magana Torres, Ingvild Mels, Dyinta Papôt, Jolanda Spanjaard, Marcia Taroenoredjo, Zamani Verwey

Coaches: Juanita Adriaens, Patrick Bayha, Mike Veerman

Muziek: Freerk Lenselink 

Techniek: Mike Veerman, 

Productie: Kirsten Smit, Mike Veerman
Fotografie: Sjoerd Derine

Videografie: Enero Moestalam

Make-up Artiest: Fianca Blaauw

Catering: Marcia Taroenoredjo

Met dank aan: MS Vereniging Nederland. Fonds voor Cultuurparticipatie, OranjeFonds, VSB Fonds. 

Anders: Alle vrijwilligers, Gastoptreden – Danstheater Aard, CC Amstel.