nieuws

CC Amstel aan huis

Mantelzorgheld, taalheld, supermarktheld. Held van de klas of van de buurt. Soms excuusheld dan weer selfieheld.

nieuws

CC Amstel aan huis

Een theatervoorstelling door Amsterdamse Helden. Nu bij uw buren op de bank.

Helden van Zuid is hét nieuwste project van Bouman&Henkel i.s.m. CC Amstel. Dit keer wordt er niet in het theater gespeeld, maar komt CC Amstel aan huis. Want de voorstellingen worden in de hele maand juni gespeeld in Amsterdamse woonkamers.

Soms vlieg ik terug in mijn gedachten. Maar alles is zo lang geleden. Je moet je leven nú leven. Wij hebben een kans gekregen. Mensen zijn niet zoals een punt in een zin, mensen zijn zoals een werkwoord. Dus wil ik niet stil zitten. Ik wil iets doen.

Farida, Gepke, Helena, Issam, JinLiang, Kholoud, Mehdi en Vibeke komen van over de hele wereld. Nu zijn ze buren van elkaar, in Amsterdam Zuid.

Zij zijn onze nieuwe Helden. Mantelzorgheld, taalheld, supermarktheld. Held van de klas of van de buurt. Soms excuusheld dan weer selfieheld. Ooit alles-achterlaten-en-opnieuw-beginnen-held, nu huis-tuin-en-keuken-held. Gevallen held of antiheld. Held op sokken of in pak. Held met twijfels en met targets. Helden van de stad. Alledaags én buitengewoon.

Helden van Zuid is een intieme theatervoorstelling van Bouman&Henkel die wordt gespeeld door wijkbewoners uit Amsterdam Zuid. De eigen verhalen en ervaringen van de spelers vormen de basis van de voorstelling.

Helden van Zuid is een ontmoeting met bewoners. De voorstellingen worden in juni 2019 gespeeld in nieuwsgierige Amsterdamse woonkamers. De slotvoorstelling op vrijdag 28 juni vindt plaats bij OBA CC Amstel.

Bekijk hier de volledige speellijst en hoe je een ticket kan reserveren.

-----
CC Amstel maakt en presenteert theater in samenspraak met haar directe omgeving. We spelen niet alleen in ons gloednieuwe gebouw, we gaan ook de wereld in met locatieproducties en communityprojecten. Na Aan Tafel! komt CC Amstel nu aan huis.
Bij OBA CC Amstel mengen we vrienden en buren met voorstellingen, workshops, lezingen, bibliotheek en eten.