podiumland

UITGESTELD Eerst zien dan geloven

podiumland

UITGESTELD Eerst zien dan geloven

In seizoen 20/21 presenteert CC Amstel haar nieuwste Podiumlandproject Eerst zien dan geloven. Het is een reis langs verschillende gebedshuizen in Amsterdam-Zuid.

Update 19 maart
Wegens de landelijke maatregelen kan ook ons eigen project Eerst zien dan geloven niet doorgaan. We hebben hart en ziel in deze voorstellingen gestopt en we doen er alles aan om het op een ander moment dit jaar door te laten gaan. Via website en social media houden we je daarvan op de hoogte.

-----

Eerst zien dan geloven zet de deuren van drie Amsterdamse gebedshuizen wagenwijd open. Iedere dag, elke week of misschien maar een paar keer per jaar komen Amsterdammers hier samen om zich te verbinden met anderen en hun geloof. Gerbrand Bos, Khadija Massaoudi en Hilde Tuinstra duiken deze huizen in en gaan op zoek naar het gezamenlijke verhaal van de gemeenschap en haar buren. De eindregie en artistiek coördinatie is in handen van Hanna Timmers.

Reis met ons mee langs bijzondere, persoonlijke verhalen. Van de Oranjekerk in de Van Ostadestraat, via Al Choura in de Jekerstraat naar de Liberaal Joodse Gemeente aan de Zuidelijke Wandelweg.

Houd onze website in de gaten voor updates over dit project.

-----
Eerst zien dan geloven is een project naar een concept van Hanna Timmers en Leo Sterrenburg. In samenwerking met NTjong en het Nationale Toneel hebben zij in seizoen 2016/2017 dit project in Den Haag uitgevoerd.

In Amsterdam wordt het project doorontwikkeld door Hanna Timmers, Hilde Tuinstra, Gerbrand Bos, Khadija Massaoudi.

CC Amstel maakt en presenteert theater in samenspraak met haar directe omgeving. We spelen in ons gloednieuwe gebouw en gaan tevens de wereld in met locatieproducties en communityprojecten.