Theater

18

Het Amsterdams Lyceum
Theater

18

Het Amsterdams Lyceum

’18’ is de afstudeervoorstelling van de Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum

’18’ is de afstudeervoorstelling van de Theaterklas van
Het Amsterdams Lyceum. De leerlingen van de Theaterklas (16 – 17 jaar) laten zien wat ze in huis hebben en wat ze in de afgelopen drie jaar hebben geleerd. Met bewegingsfrases, dans, solo’s, dialogen, ensemble scènes, humor en tragiek zetten ze een voorstelling neer over menselijke beschaving in een post apocalyptische wereld waarin niemand ouder wordt dan 18 jaar. Wie bepaalt wat belangrijk is en wat doe je met de korte tijd die je gegeven is?

Het leven is kort en moet effectief geleefd worden. Er zijn strakke regels en de mensheid is opgedeeld in verschillende fracties. Tegen de achtergrond van een strijd over de macht tussen de oudste mensen die het beleid bepalen en de jonge mensen die nog de meeste tijd voor zich hebben, speelt zich een Shakespeareaans drama af. ’18’ is de wereld van nu in een snelkookpan onder hoge druk.

De leerlingen worden beoordeeld door een externe commissie bestaande uit professionals uit verschillende hoeken van het theatervak.

Credits

Laura Britals Wiebe Engel, Jan van Erven Dorens, Roosmarie Toornstra, Luca Vos, Olivia Snabel, Luka Popdimitrov, Dieuwertje Scheltens, Luc Teepe, Gina Feis, Noga Limper
Eindregie/Coaching: David Meijer, Ismini Slijper, Natalia Rogalski
Techniek: AC van Het Amsterdams Lyceum
Met dank aan: iHTs