Circus

A Circle of Exchange

Erin Skye Circus
    • externe kaartverkoop
    • fringe festival
Circus

A Circle of Exchange

Erin Skye Circus

Een publieksinteractieve, fluistergevulde, coronaveilige, bijna experimentele circusvoorstelling. Je kunt een beetje kwetsbaarheid, veel onhandigheid, een meeslepende ervaring en heel veel plezier verwachten.

Let op! Tickets zijn vanaf 2 augustus te koop via de website van Fringe Festival.

We komen binnen in een stille ruimte. Erboven hangen dimlichten, kussens in een kring in de kamer, daarachter een kring van stoelen. Er komt een warboel van snaren uit het midden van de vloer, daarboven hangt een leeg paar zwarte lussen.

Er is het gebruikelijke gemompel als iedereen een plek vindt om te zitten. Voor elke stoel ligt een eenvoudige papieren beker, met een touwtje vastgemaakt aan de middelste rotzooi en weer naar de persoon die de ruimte aan de overkant heeft gekozen. Vol verwachting vragen we ons af wat dat betekent. De kamer groeit nog steeds. Een zacht gefluister komt binnen, leidt ons om onze ogen te sluiten en we worden vervoerd naar een andere wereld…

Door de concepten van ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response; de ​​ontspannende effecten van fluisteren, zachte zich herhalende geluiden en beelden) en circus (luchtbanden, hand-balancing en contortion) duikt A Circle of Exchange in relaties tussen leden van het publiek, in het bijzonder om de ontmoeting van “vreemden”. Binnen de voorstelling roept de ontdekking van enkele eenvoudige can-and-string telefoons het idee op dat ‘spelen’ een belangrijke toevoeging is aan de onhandigheid van eerste kennismakingen.

Duur: 35 min.

Buiten oog: Rodia Vomvolou
Fotograaf: Jona Harnischmacher
Videograaf: Arthur Bueno
Gesteund door: Circunstruction, Circusstad, Circus Dance Festival

Website Erin Skye Circus
Instagram Erin Skye Circus