Jongeren

Aan de Orde I & II

Combiwel i.s.m. CC Amstel
    • actief burgerschap
    • clubhuisproductie
    • highlight

Erkenning en herkenning voor jonge mantelzorgers

Jongeren

Aan de Orde I & II

Combiwel i.s.m. CC Amstel

Forumtheater door jongeren voor jongeren

In samenwerking met het jongerenwerk van Combiwel Zuid, jongerengezelschap LostProject en theatermaker Carmen Lamptey ontwikkelden we voor Aan de Orde een format waarin actuele maatschappelijke thema’s aan bod komen en bespreekbaar worden gemaakt.

Een groep van jonge spelers uit onze buurt en van het ROC maken onder begeleiding van een professioneel theatermaker een aantal scènes over een van de vastgestelde thema’s, waaronder mantelzorg, middelengebruik en social media.

Presentatie I over Mantelzorg -  op 3 juni 2019, tijdens de week van de jonge mantelzorger
Een mantelzorger is iemand die onbetaald zorgt voor een ziek familielid of familieleden. Dit voelt voor hen vaak als vanzelfsprekend, maar is heel bijzonder. Daarom gingen de jongeren van Combiwel het podium op. Met als doel meer erkenning en herkenning voor jonge mantelzorgers. Een volle zaal met 10 tot 17 jarigen dacht hardop mee in het vinden van oplossingen en gaf elkaar advies.

Presentatie II over Social media - op 4 maart 2020
Met ‘thumbs up’ en ‘thumbs down’-bordjes reageerden jongeren in het publiek na elke scène op stellingen en vragen over digital bullying, sexting en groepsdruk op social media.

Website Combiwel
Facebook Combiwel