Theater

Al Choura & Gerbrand Bos

CC Amstel
    • clubhuisproductie

Gerband Bos maquette

Theater

Al Choura & Gerbrand Bos

CC Amstel

Voor Eerst zien dan geloven dook Gerbrand Bos het gebedshuis Al Choura in en ging op zoek naar het gezamenlijke verhaal van de gemeenschap en haar buren. Wegens corona kwam dit in een andere vorm tot uiting dan de eerder bedachte voorstellingen.

Over Al Choura
Al Choura is een religieuze instelling in de Rivierenbuurt. Deze islamitische gemeenschap huist in een bijzonder pand, namelijk een oud schoolgebouw. Het gebouw heeft een rijke geschiedenis. Het is ooit zowel een Joodse als een Arabische school geweest. Over de tijd van de Arabische Bouschra-school is vorig jaar een documentaire uitgebracht: De Klas van '94.

Inmiddels is het de thuishaven van Al Choura. Een stichting in algemeen beheer met een gebedsruimte, waar buurtbewoners samen kunnen komen.

Over Gerbrand Bos
Gerbrand is een beeldende theatermaker met een grote nieuwsgierigheid naar de ander. Hij veroorzaakt ontmoetingen, geeft verhalen vorm en zoekt naar wat verbindt.

Voor Eerst zien dan geloven richt hij zich op de typische Amsterdammer. Wat maakt dat je je thuis voelt in de stad? En hoe kijkt de buurt naar elkaar? De overeenkomsten die hij vindt geeft hij op theatrale wijze vorm. Steeds in dialoog met de buurt en de gemeenschap van Al Choura.