Muziek(theater)

ANDERHOOFD

Opera Theater Amsterdam
    • gratis toegang
    • try-out
    • coronapas
Muziek(theater)

ANDERHOOFD

Opera Theater Amsterdam

Operatheater over de zin van de waanzin

Coronapas ✅
Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.
-----

"Ik tel. Ik tel de stippen op mijn trui. Ik tel de streepjes op mijn broek. Ik tel de mensen in de supermarkt. Ik tel de mensen buiten op de stoep. Ik tel mezelf."

Tussen alle andere mensen raakt ANDERHOOFD verstrikt in een wereld vol ideeën, regels en interpretaties. De werkelijkheid vertroebelt langzaam en geleidelijk verliest ANDERHOOFD de grip op wie die werkelijk is. Wat volgt is een zoektocht naar houvast.

De operavoorstelling ANDERHOOFD gaat over de noodzaak van tellen als je de grip op de wereld om je heen verliest. Over meetellen in een samenleving die een problematische verhouding heeft met jouw werkelijkheidsbeleving. De persoonlijke verhalen van bijna vijftien spelers, ervaringsdeskundigen op het gebied van psychose, worden verbonden met bovennatuurlijke personages uit opera’s van Henry Purcell en Philip Glass. In een eigentijdse opera komen de levensverhalen van de spelers samen met oude Engelse operatradities.

Duur: 90 min.

Muziek: Henry Purcell en Philip Glass
Concept, regie & muzikale leiding: Charles Hens
Bewegingsregie: Paul van der Laan
Muziek uitgevoerd door: ARTVARK Saxophone Quartet en Nick Scholten (harp) Met: Bruno de Beus, Jantien de Kogel, Jeroen Verkroost, Tess van Brummelen, Anouk Brinkman, Suzanne Heeres, Allan Saheblal, Margriet Bosselaar, Maurice Levano, Thera Hoekstra, Felicia Held, Aart Eertink, Marin Mathijsen, Esther Martinez
Tekst & teksbewerking: spelers, Charles Hens, Tom Jaspers
Scenografie: Erik Kouwenhoven, Marcel Kranendonk
Licht: Isabel Nielen – De Theatermachine
Geluid: Arjan van Asselt
Dramaturgie: Emma Berentsen
Regie-assistentie: Tom Jaspers
Productie: Tom Jaspers, Stephanie Bisschops
Educatie: Stephanie Bisschops
Beeld: Maaike Eijkman, Jona Rotting, spelers
ANDERHOOFD wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Stadsdeel Amsterdam Zuid, VSB fonds, Amsterdams Fonds Voor De Kunst, BankGiro Loterijfonds, VandenEnde Foundation, Centrum de Brouwerij, Samen Sterk Zonder Stigma, Social Run en Beautiful Distress

Website
Facebook