Jeugd

Baas van de Straat

Studio 52nd
    • Jeugdtheater
  • Zaal
Jeugd

Baas van de Straat

Studio 52nd

De straat waar je opgroeit is een heerlijke plek! Vol vrienden, avonturen die beleefd zijn en spannende dingen die nog gaan gebeuren.

Toegang is gratis, aanmelden kan via deze link.

Er zijn op deze datum drie tijdstippen waarop je de voorstelling kunt zien. Voor meer informatie ga naar de aanmeldlink.

In deze nieuwe voorstelling van Studio 52nd laten we acht kersverse toneelschrijvers uit Amsterdam Zuid nadenken over hoe zij weer Baas van de Straat kunnen worden. Onder begeleiding van onze professionele docenten en theatermakers schrijven zij hun teksten, waarin de gedachten van onze kinderen te zien zijn. We horen de stemmen van deze jonge straatbewoners en ze schrijven hun eigen “Staat van de Straat”; acht toneelstukken vol theater, muziek en rap over de vibe van hun straat en hun manifesto met de droom voor hun buurt. 

thuisvoelen in de wijk
De straat waar je opgroeit is een heerlijke plek! Vol vrienden, avonturen die beleefd zijn en spannende dingen die nog gaan gebeuren. Hier en daar een voetbalpleintje, je moeder die uit het raam roept dat het eten klaar is en waarschijnlijk ken je alle hoekjes en gaatjes, iedere kapotte tegel en alle lieve buurvrouwen. Kortom; je voelt je er thuis! Maar wat als dat verandert? Plotseling, of juist geleidelijk. Door iets vervelends, of zelfs door iets gevaarlijks? Voel je je dan nog steeds thuis? Of blijf je dan het liefst binnen en heb je buikpijn als je naar buiten moet. En belangrijker; wat kun je doen om die speciale straat weer van jou te maken! 

zorgen voor de straat
Hoe kun je zorgen voor je straat? Is dat door te zorgen dat het schoon is, dat je de buurman helpt met boodschappen naar boven brengen of door de politie te bellen als er iets gebeurt dat niet in de haak is? Of maak je je straat mooi, zaai je bloemen en beschilder je de stoeptegels in alle kleuren van de regenboog? Of wordt het een grote speeltuin? Hoe doe je dat; zorgen dat je je lekker voelt in je eigen wijk, in je eigen straat? 

 

Toegang is gratis, aanmelden kan via deze link

 

Credits

productieleider Lieve Fikkers ontwikkeling concept, productie en educatie Studio 52nd | regie Honey Eavis | tekst kinderen uit stadsdeel Zuid | spel Thijs Gilbert, Cinthia de Neef, Marc Nochem, Daniëlle Schel |  decor Lotte Vergeer | kostuum Geertje Geurtsen | muziek Mattijs Verhallen | techniek Ellen Knops | Met dank aan Jeugdland, Ted en Leni, CC Amstel, Gemeente Amsterdam, Fonds Cultuurparticipatie, Stichting Hulp na Onderzoek, Fundatie van den Santheuvel,Sobbe