Theater

Bambie Nul

Bambie
    • highlight
    • we are public
    • uitverkocht

Een zoektocht naar de ‘Betekenis der Dingen’

Theater

Bambie Nul

Bambie

Filosofische en fysieke slapstick over de treurnis én de schoonheid van de mislukking

De voorstelling van vrijdag 5 april is uitverkocht!

Een grote zoektocht in het kleine

Terug naar het nulpunt, was de gedachte waarmee Bambies Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan twee jaar geleden in een klein zaaltje aan het werk gingen. Het resultaat is een parel van een voorstelling die door Theater Kikker werd uitverkozen tot het beste van dat theaterseizoen. "Omdat de twee Bambie’s ons laten zien hoe godvergeten rijk eenvoud kan zijn." Nu gaat BAMBIE NUL officiëel in première en op tournee.

Twee mannen gaan in Bambie Nul op zoek naar de ‘Betekenis der Dingen’. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven, moeder natuur, het wonder der techniek, de liefde en ‘Het Hogere’, maar staan zichzelf daarbij in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt wel per ongeluk kapot.

Bambie Nul is filosofische en fysieke slapstick over de treurnis én de schoonheid van de mislukking. Met Flauberts roman Bouvard & Pécuchet, het onverwoestbare Ne me quitte pas en het zwarte schilderij van Malevich (onder het motto ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’) als inspiratiebronnen.

Bambie Nul is op vrijdag 5 april opgenomen in het We are Public-aanbod. De Public-tickets zijn inmiddels uitverkocht. Heb je al een ticket bemachtigd? Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

BAMBIE IS BACK! kreeg een VSCD Mimeprijs 2018 nominatie. Uit het juryrapport: “Al meer dan 20 jaar laat de groep zien van grote waarde te zijn voor het mimetheater.”

"Bambie Nul is een treffend miniatuurtje over het allesomvattende menszijn. Uiteraard in de vertrouwde stijl van Bambie, dus met een plant, een boterham, platenspeler en een fles Spa." - Theaterkrant

"Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan blinken uit in klein droogkomisch spel – subtiele handgebaren en mimieken wekken hun personages steevast tot leven." - Het Parool

"De aandoenlijke onhandigheid en de droge humor van de mannen maken de ondertitel meer dan waar: een grote zoektocht in het kleine." - Haarlems Dagblad

Idee, spel: Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan
Dramaturgie, eindregie: Marijn van der Jagt
Techniek- en lichtontwerp: Manuel Boutreur
Techniek: Lennard Robberegt
Kostuums: Atty Kingma
Zakelijke leiding: Tamara Keasberry / Bureau tamtam
Verkoop: Bureau Berbee
Grafisch ontwerp: SYB
Scenefotografie: Ben van Duin

Website Bambie
Facebook Bambie