Theater

Bébé/grom

Nagiib Adan
    • theater
Theater

Bébé/grom

Nagiib Adan

Ben je een geboren leider in rood of straal je kalmte en zorgzaamheid uit in het groen?

Ticket is in combinatie met onze foodclub. Na de voorstelling heeft Chefkok Vincent Verburg een heerlijke maaltijd bereid.  

Ben je een geboren leider in rood of straal je kalmte en zorgzaamheid uit in het groen? Ben je het zonnetje in huis in geel of weemoedig in blauw? Wie ben je eigenlijk en welke rol speelt het kind in ons?

vier temperamenten
Onderzoeksvoorstelling bébé/grom (baby/kind) is geïnspireerd op het idee van de vier temperamenten (gedragskenmerken) zoals bedacht door Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunde.

De vier kleuren rood, blauw, geel en groen zijn door Hippocrates als temperamenten bepaald en zeggen iets over welk persoonlijkheidstype je bent. Maar betekent dit dat je vast zit in een bepaald temperament en in hoeverre ben je daar bewust van in je leven? 

Nagiib Adan onderzoekt in zijn werk hoe wij in een wereld die soms niet te volgen is, dicht bij elkaar blijven. En hoe we op die manier onszelf blijven leren kennen, ook in ons alleen zijn. Hoe kun je de wereld met je uniekheid, optimisme en vrolijkheid draagbaar maken?

over de maker
In zijn werk gaat Nagiib op zoek naar een beleving in hoe wij als mensen communiceren in alle verschillende fases van onze levens, naar onszelf en elkaar. Hij maakte deze voorstelling in het kader van zijn opleiding tot docerende theatermaker aan de AHK, met dank aan CC Amstel. 

 

Credits

Verhaal & Maker Nagiib Adan

Mindfulness Priscilla Macintosh

Verhaal & Spel Charlotta Schoonenberg

Verhaal & Spel Halina Mihutskaya

Verhaal & Spel Christian Crochet

Verhaal & Spel Hans Duin 

Techniek  CC Amstel